Константин брои 2 бона за домашен любимец

Нещо за четене
11:32 - 20 Септември 2021
2672
Константин брои 2 бона за домашен любимец

Константин, който преди време сбъдна мечтата си за голяма и просторна къща с двор, тези дни се похвали с нов член в семейството си. Певецът си е взел за домашен любимец Сиамска ориенталска котка, което било и желанието на неговите деца Марияна и Александър. Името, което фолк идолът е дал на котката, е Фънкалито, явно заради приятеля му Фънки. Проверка на Lupa.bg показа, че цената за животното започва от 2000 лева. 

Фънкалито

„Най-новият член на семейството. Добре дошъл ФЪНКАЛИТО“ – написа певецът в социалната мрежа и публикува кратко клипче, с което представя новия си любимец.

Породата Сиамска ориенталска котка е изключително рядка и само за истински ценители. Историята датира в края на ХIX век, когато прародителите на съвременните представители на тази порода пристигат в Англия от Тайланд.

Константин преди време сбъдна мечтата си за голяма и просторна къща 

Мъжкарите от породата Ориенталска котка стават високи до 25 сантиметра и тежат до 7 килограма, женските са високи до 23 сантиметра и тежат до 5. 5 килограма. Тези котки са почти като кучетата и предпочитат да следват стопанина си навсякъде, независимо дали става дума за съседното помещение или за стотици километри пътешествие.