Контузия спира Саша Везенков за следващите мачове

Той може да се завърне на паркета едва в първата седмица на февруари

Спорт
14:36 - 25 Януари 2024
2246
Контузия спира Саша Везенков за следващите мачове

Крилото на Сакраменто Кингс Александър Везенков е контузен. В сряда българинът бе диагностициран с изкълчване на глезена на десния крак, съобщава Джейсън Андерсън от "Сакраменто Бий". Той ще трябва да почива между 7 и 14 дни, след което състоянието му ще бъде проверено отново от лекарския щаб на клуба, за да се прецени дали може да се завърне в игра.

Това означава, че Спортист №1 на България за 2023 година със сигурност ще пропусне поне няколко мача на своя тим. Той няма да играе в предстоящия двубой с Голдън Стейт Уориърс, а вероятно ще пропусне и срещите с Далас Маверикс, Мемфис Гризлис, Маями Хийт и Индиана Пейсърс. Ако възстановяването му върви по-бързо, той може да се завърне за мача с Чикаго Булс на 4 февруари или за този с Кливланд Кавалиърс на 6 февруари.

Това е лоша новина за Везенков, който тъкмо бе започнал да си възвръща доверието на треньора Майк Браун и да получава повече игрови минути. В последния мач с Атланта Хоукс българинът вкара 8 точки и направи 2 борби за малко над 6 минути на паркета.