Копа Америка: Случаите на коронавирус станаха 66

Спорт
16:05 - 22 Юни 2021
1420
Копа Америка: Случаите на коронавирус станаха 66

Копа Америка постепенно се превръща в огнище на заразата с COVID-19. Министерството на здравеопазването на Бразилия заяви, че 66 души, участващи под някаква форма в турнира, са с положителни проби. От тях 27 са футболисти, а 39 са от работещите по провеждането на надпреварата.

Бразилия стана домакин на Копа Америка по спешност, въпреки че страната има втория най-голям брой смъртни случаи от коронавирус в света – близо половин милион души. Преди това турнирът трябваше да се играе в Аржентина и Колумбия, но и двете страни отказаха да домакинстват мачове, заради влошеното състояние с вируса в тях.

От лагера на Боливия заявиха, че двама техни играчи са с положителни тестове - защитникът Оскар Рибера и нападателят Хауме Куеяр. Боливийският нападател Марсело Мартинс пък използва акаунта си в Инстаграм, за да критикува КОНМЕББОЛ провеждането на надпреварата въпреки многото случаите на COVID-19. Самият той пропуска турнира заради коронавирус. Щабът на Чили също заяви, че един от членовете му е диагностициран с вируса и е изолиран.

Заразата накара треньорът на Венецуела да направи две промени в състава си за Копа Америка - Джон Мурийо и Йон Кансейор бяха заменени от Ян Уртадо и Хосе Мануел Веласкес. До момента половината от участниците в надпреварата са съобщили за заразени в техните лагери. Това са: Венецуела, Боливия, Колумбия, Перу и Чили.