Копейкин нападна тв водещ заради Хитлер, Максим Генчев се намеси

Лидерът на Възраждане използва социалната мрежа, за да атакува Светослав Иванов

Новини
10:26 - 31 Януари 2023
8068
Копейкин нападна тв водещ заради Хитлер, Максим Генчев се намеси

Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов използва социалната мрежа, за да атакува водещ на Би Ти Ви Светослав Иванов.

Поводът са думите на водещия за Хитлер, който идва на власт и извършва престъпленията си, носен на гребена на езика на омразата сред народа и внушаването на лъжи, че Германският райх има право да анексира съседни страни, в които има немскоговорящо население, което уж е подложено на репресии.

Водещият на БТВ в неделя припомни, че чрез референдуми Адолф Хитлер, успява да намери оправдание за заграбване на пълната власт, която развързва ръцете му за кръвопролитията, които следват.

"Всичко започна с няколко прости въпроса. Въпроси, които щяха да го изстрелят до върха на властта. Първо попита народа "Съгласни ли сте страната ни да се оттегли от Лигата на нациите?". И народът каза "Да". 

След това попита същия народ: „Съгласни ли сте да слеем позицията на президента с тази на премиера?“.

И народът каза – да. След година попита народа си за трети път: „Съгласни ли сте да анексираме Австрия?“. И народът каза... да. Всички знаем какво следва.

Но след тези референдуми, с които Адолф Хитлер легитимира стъпките си към всеобщата световна катастрофа, германците никога повече не си и помислят да организират референдуми, спомняйки си точно въпросите, с които нацизма си проправя път под общото одобрение на обществото. Защото както обичал да казва и Хитлер – „Аз изпълнявам волята на народа си“, обясни Светослав Иванов

Костадинов реши да се противопостави на водещия:

"Според Светослав Иванов, водещ на предаването "120 минути" по Бтв, референдумите били опасни, защото много диктатори били дошли на власт чрез референдуми. Това всъщност не е вярно, няма нито един такъв случай.

Има обаче десетки случаи на диктатори, дошли на власт чрез избори - Хитлер е най-големият пример.

Ето защо сега чакам тази седмица, след като отрече референдумите като опасни за демокрацията, Иванов да отрече и изборите като още по-опасни. Жалка работа! Страхът на статуквото (партии, медии, неправителствени организации) от българския народ стана толкова осезаем, че буквално може да се пипне вече."

В дискусията се намеси и друг последовател на Костадинов - Максим Генчев, известен с филма си "Ботев".

Той посочва: "Светослав каза “Сократ е бил убит вследствие на референдум!”, ако днешният Сократ е Гого папионката или някое подобно изчадие, одма!!!"

Прави впечатление, че по принцип страницата на Костадинов се модерира внимателно и неприятните коментари по негов адрес се скриват.

Не са скрити обаче коментарите, които опитват да омаловажат престъпленията на Хитлер като се внушава, че той е "направил много за Германия", макар всъщност "благодарение на Хитлер" Германия да губи 7 милиона души и половината си територия.