Копейкин взриви ефира: Украйна елиминира бесарабски българи

Тома Биков се цепи: Отиваме на избори за НС, не за "Мис Свят" да обясняваме за световния мир

Политика
21:25 - 23 Септември 2022
9870
Копейкин взриви ефира: Украйна елиминира бесарабски българи

"Българи в Бесарабия изчезват ежедневно. А украинската власт просто ги елиминира. Не знам дали нещо се е случило с тях, не знам", обяви сензационно лидерът на "Възраждане" в предизборен дебат по БНТ Костадин Костадинов. Водещият Бойко Василев се опита да го парира, като каза, че българските медии нямат данни за подобни сигнали, но русофилът бе непреклонен.

"Асен Василев (ПП - б.р.) твърди, че не било редно да се разпарчетосва държава в 21 век, а точно това се случи в съседна Сърбия през 20-и век. И ние помогнахме за това, защото дадохме въздушното си пространство на НАТО. А косовската независимост все още не е призната навсякъде. Това, което правят украинците с руснаци е добро, а онова не беше? Това няма логическо обяснение", възмутен е националистът. 

Костадинов твърди, че България и в момента изнася оръжия за Украйна, макар и през посредници. А по думите му големият въпрос бил за защитата на българската диаспора там. 

А попитан дали референдумите са валидни, Костадинов призова обществената медия да прати екипи там, които да покажат какво се случва.

"Не знаем какво се случва, защото се представя само едната страна - с тежка пропаганда от Запада", ядосано отсече Костадинов

по повод незаконните референдуми, провеждащи се уж за независимост от днес в ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област. 

"Можем да питаме и Русия, и Украйна какво се случва, защото и двете  държави са ни братски. И вместо да разпалваме конфликта и да насаждаме русофилски и украински настроения, трябваше да поканим преговорите да се случват у нас, а не в Турция", убеден е възрожденецът. 

Нещо повече, националистът смята, че конфликтът със сигурност ще се разрасне и НАТО щяла под някаква форма съвсем скоро също да обяви мобилизация.

Костадинов обаче набързо бе прекъснат от Асен Василев от "Продължаваме промяната", който му напомни, че НАТО е дефанзивен съюз. 

Конформистки се намеси и Любомир Каримански от ИТН, който напомни, че докато немският канцлер Ангела Меркел се е прегръщала с Владимир Путин, България не е направила нищо, за да се дистанцира от такива действията на РФ, включително случващите се събития сега. И твърди, че руският народ не стоял зад решенията на Кремъл. 

Герберът Тома Биков хвърли опит за шега в диспута, като каза, че след няколко дни кандидат-депутатите щели да се явяват на парламентарни избори, а не на "Мис Свят" с позиции за световен мир.