Копира ли Кейт принцеса Даяна ​​ ?

Последният ѝ тоалет напомни за покойната майка на Уилям и Хари

Стил
17:34 - 21 Юни 2022
5722
Копира ли Кейт принцеса Даяна​​?

Херцогинята на Кеймбридж се присъедини към принц Уилям за традиционното шествие с карета на хиподрума в Бъркшър, облечена в доста позната на феновете рокля. 

Запазвайки безупречния си стил и през топлото време, Кейт се появи в бяла рокля на кафяви точки от дизайнерката Алесандра Рич. Тоалетът с дълги ръкави включваше дължина до средата на прасеца, стегната талия и панделка на врата. Херцогинята допълни визията с подходяща кафява шапка с широка периферия и бяло цвете, кафяви токчета и перлени обеци. Косата ѝ беше оформена на нисък кок, а гримът ѝ беше съвсем лек, включващ само черна очна линия и розово червило.

Докато самият тоалет е прекрасен урок по лятно обличане, имаме чувството, че Мидълтън е гледала много внимателно снимки на покойната принцеса Даяна, преди да избере визията. Майката на Уилям и Хари носеше подобна бяла рокля, но на черни точки и без панделка на врата, по време на събитието Royal Ascot през 1988 година. Тогава тоалетът беше допълнен с бяла шапка на черни точки, черен клъч, перлено колие и бели ръкавици.

Това не е първият път, в който Мидълтън взима моден пример от Даяна, но сега се доближава най-много до визията на покойната принцеса. Според множество кралски експерти, херцогинята прилича на свекърва си не само по стил, но и по характер и отношение към семейството. Те отбелязват, че Кейт, както и Даяна, поставят децата на първо място и винаги са мислили за тях, а не за короната.

Твърдението се потвърди и от последната новина, свързана с преместването на Уилям и Кейт от Лондон. Те избират да напуснат столицата, за да живеят в по-спокойния Уиндзор, за да осигурят на трите си деца – Джордж, Шарлот и Луи – по-спокойно и щастливо детство. Петимата ще живеят в Adelaide Cottage, който е само на 800 метра от замъка Уиндзор, където живее кралица Елизабет II. Семейството също така е близо и до родителите на Кейт, които ще могат да помагат с грижите за децата.

„Кейт и Уилям много искат по-скромен дом, в който да започнат живота си в Уиндзор. Adelaide Cottage се вписва в тази графа, защото има само две спални и това им е напълно достатъчно, тъй като няма да имат прислуга, която да живее при тях“, казва източник пред The Sun. Според него, херцозите не са искали нещо специално и скъпо, за да не бъдат в тежест на данъкоплатците.

Според близки до кралското семейство, преместването ще стане в края на лятото, за да може Шарлот и Джордж спокойно да започнат новата учебна година в училището в Уиндзор.