Кори Гоф оцеля в трилър срещу украинка

Американката е вече на полуфинал на Аустрелиън Оупън

Актуални новини
11:39 - 23 Януари 2024
1641
Кори Гоф оцеля в трилър срещу украинка

Американката Кори Гоф се добра до много трудна победа срещу украинката Марта Костюк в среща от 1/4-финалите на Australian Open. Четвъртата в ранглистата на WTA имаше нужда от цели три часа и седем минути, за да победи съперничката си от Украйна със 7:6(6) 6(3):7 6:2.

Костюк изигра страхотен първи сет и съумя да поведе с 5:1, като реализира два последователни пробива. След това американката демонстрира желязна воля и от своя страна направи умопомрачителна серия от пет поредни гейма. Тогава обаче укранката се върна с нов гейм и докара нещата до тайбрек, който бе много оспорван.

Двете съпернички не си позволиха да се откъснат на сериозна дистанция една от друга, като си отбелязваха най-много по две последователни точки. Костюк успя да поведе с 6:5, но направи непростима грешка, като загуби два последователни сервиса. При последвалото посрещане отново не се справи добре и Гоф затвори тайбрека при 8:6.

Следващата част продължи в равностойното темпо, като този път нямаше фрапиращи откъсвания в резултата, както през първия сет. Костюк изпита критичен момент в шестия гейм, когато допусна пробив и Гоф поведе с 4:2. След това двете си размениха по един гейм и американката сервираше за победата, но се провали, като дори допусна пробив. След това тенисистката от Украйна направи нова грешка и подари следващия гейм на съперничката си, но отново попречи на мач бола и докара нещата до нов тайбрек. В него липсваха драматични перипетии, както бе в първата част и Костюк заслужено изравни общия резултат след 7:3.

В последния сет Кори Гоф демонстрира класата си и пречупи уморената украинка. Гоф стартира със смазващо превъзходство и поведе с 5:0. След това Костюк успя да спечели посрещането и дори направи всичко възможно да вземе гейма, в който сервираше, за да направи пробив и да намали до 2:5. До нова драма обаче не се стигна, тъй като умората си каза своята дума и американската тенисистка затвори срещата след като спечели осмия гейм без да допусне нито една точка.

На полуфиналите Кори Гоф ще играе срещу победителя от срещата между Барбора Крейчикова от Чехия и Арина Сабаленка от Беларус.