Корнелия гърми шампанско тайно на "Позитано" 20

Левицата! на Мая, Таня Дончева и Гоце се провали, събра едва 2%

Политика
20:19 - 02 Април 2023
9535
Корнелия гърми шампанско тайно на "Позитано" 20

Шефката на БСП Корнелия Нинова със сигурност бетонира поста си след днешния изборен ден, а по информация на Lupa.bg вече е поръчала каса шампанско за екипа си, което да отвори на "Позитано" 20 тази вечер или най-късно утре, въпреки че не печели предсрочния вот. БСП може да се превърне в голямата изненада, след като неочаквано за всички не просто не загуби още избиратели от миналия октомври досега, а дори успя да вдигне електоралната си подкрепа, макар и с малко. 

Макар да е отново пета политическа сила - след ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС, ДПС, и "Възраждане", Столетницата се задържа над 10-те процента. И изтласква новото ляво обединение от нейните бивши отломки.

"ЛЕВИЦАТА!", която събра в себе си фигури като Мая Манолова, Татяна Дончева, азбукарите на Георги Първанов и Румен Петков, Костадин Паскалев, Валери Жаблянов и др., получава едва около 2 на сто от бюлетините днес при прогнози за вход в 49-ото НС от над 4,1, дори 4,5 на сто. 

Източници на Lupa.bg твърдят, че единствените данни, които Нинова е следила през целия 2 април, са тези, касаещи социологическите данни за "ЛЕВИЦАТА!". Тя обаче не успя да пребори дори сочената за провелена партия на експремиера Стефан Янев "Български възход", която излиза от състава на НС, но с малко под необходимата черта. 

А да отговаря за провала на новото обединение и задържането на Нинова ще отговаря тази вечер доскорошният й съпартиец Валери Жаблянов - водач на 2 листи.