Корнелия и Кирил направили таен заговор за сваляне на властта?

Нинова беше премиерът в сянка в това правителство, убеден е Тома Биков

Новини
12:43 - 28 Юли 2022
8247
Корнелия и Кирил направили таен заговор за сваляне на властта?

Тома Биков отново изстреля пикантна подробност за отиващата си власт. Той набеди вицепремиерът и премиерът в оставка Корнелия Нинова и Кирил Петков, че всъщност са се договорили да действат за сваляне на кабинета.   

"Заговорът за сваляне на правителството беше между г-жа Нинова и г-н Петков. Единият положи редица усилия в тази посока, а г-жа Нинова като човек, който практически ръководеше, доколкото това нещо можеше да се ръководи, тя имаше една от силните роли, положи усилия това правителство да падне". Така Тома Биков от ГЕРБ коментира в парламентарните кулоари подозренията на лидера на БСП Корнелия Нинова за евентуален заговор между ГЕРБ и президента Румен Радев за свалянето на кабинета.

На въпрос дали вижда в Нинова премиер в сянка, Биков риторично попита колко решения е спряла тя. "Първо колко стратегически решения на това правителство подкрепи? И колко пъти заради нея бяха спирани решения, които в последствие ние трябваше да подкрепяме", попита още той.

Биков отбеляза явния факт за замразяването на отношенията на Нинова с Радев. "Това не означава, че има сближаване между нас. Очевидно щом ние и г-н Радев имаме сходна оценка за това правителство, означава, че то не се е справило. Г-н Радев първоначално подкрепяше тези партии. Не мисля, че трябва да носим отговорност и за тях, за това, че те не се справят. Въпреки че част от тях изглеждат като хора, които нямат 18 години. Не сме ние тези, които ще носят отговорност за това, че някой не се е справил", категоричен бе зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ.

Според него правителството е свалено заради ареста на Бойко Борисов. "Защото тогава стана ясно, че имаме работа с хора, които правят необясними действия, от там нататък са всичките им проблеми - слаба конструкция, започнаха да пишат програма след като подадоха оставка и всякакви други абсурди, за които ГЕРБ няма вина. Никой не им е виновен. Надявам се в следващия парламент да са си научили урока и да започнат да се държат като политици, а не като самдоейци", заяви Биков.

ГЕРБ са готови за избори от деня на предходните, освен това през последните месеци всяка седмица са посещавали структурите в страната. Предпочитана от тях дата е възможно по-скоро. "В този смисъл 2 октомври е първата възможна дата и спроед мен не трябва да има никакво бавене, за да може след това да започне и подготовката за бюджета, а вероятно ще са се натрупали и други решения, които ще трябва да вземе парламентът", заяви депутатът.