Корнелия Нинова: БСП е готова с платформата за местните избори

Тя посочи, че планът е за реална децентрализация, за запазване на общинската собственост и изпълнение на комуналните услуги от общински дружества, а не даване на концесия

Новини
18:36 - 26 Юли 2019
3343
Корнелия Нинова: БСП е готова с платформата за местните избори

БСП е готова с платформата за местните избори. Това обяви лидерът на партията Корнелия Нинова пред журналисти след националното съвещание в Габрово с участието на областни и общински председатели на БСП.

Направихме конкретна, силна и възможна платформа, т.е. даваме на нашите кандидати оттук нататък политиката, с която те тръгват в кампания, надявам се още от утре, каза Нинова в навечерието на традиционния събор на левицата на Бузлуджа.

Тя посочи, че това е платформа за реална децентрализация, за запазване на общинската собственост и изпълнение на комуналните услуги от общински дружества, а не даване на концесия. Според разчетите на социалистите така услугата доста поевтинява.

Нинова отбеляза, че са заложили и много силен социален пакет - за подпомагане на млади семейства и строителство на общински жилища. Платформата предвижда осигуряване на безплатни детски градини и ясли за всички деца, безплатни детски кухни и кухни за социалнослаби във всяка община, както и подкрепа за създаване и функциониране на клубове на пенсионера в по-големи населени места.

Корнелия Нинова съобщи, че са решили да дадат свобода на местните структури сами да решат на база на платформата в какъв коалиционен формат да се явят на местните избори, като ограничението е никаква коалиция с ГЕРБ.