Корнелия Нинова: Не съм в конфликт с Кирил Добрев

Политика
20:41 - 24 Февруари 2020
2678
Корнелия Нинова: Не съм в конфликт с Кирил Добрев

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отрече все по-упоритите слухове, че е в тежък конфликт с Кирил Добрев. В интервю за предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви, излъчено в понеделник привечер, Нинова поясни, че двамата просто били "в състезание".

Както е известно, тя настоява вътрешните избори в БСП да се осъществят чрез пряко гласуване, но имало членове, които са против това. По думите ѝ актуализираните към този момент списъци показват около 43 000 социалисти, които имат право на глас. Основният ѝ претендент за поста е именно Кирил Добрев.

„Не сме в конфликт. Намираме се в състезание. Не влизам в договорки за прекия избор. Състезанието е реално, членовете да преценят и да изберат този, за когото смятат, че може да води партията в следващите години“, подчерта социалистката.

Тя коментира и воденото в Испания разследване, в което беше замесено името на българския премиер Бойко Борисов, за когото се твърди, че е купил къща в Барселона на бивша манекенка, която по документи се води на бизнесмен. "Това не е претоплена манджа. Новото е, че испанската прокуратура за борба с корупцията разследва пране на пари, по някакъв начин свързано с министър-председателя. Европейска държава в Европейския съюз води разследване, свързано с България. Това е сериозен удар по авторитета на България“, каза Корнелия Нинова.