Корнелия Нинова овладя горските стопанства

Социалисти потвърдиха опасенията на депутата от ПП Александър Дунчев за червени назначения

Политика
11:42 - 27 Март 2022
6326
Корнелия Нинова овладя горските стопанства

Че горските предприятия са дадени изцяло в ръцете на партийни функционери на БСП без опит в сектора алармира от седмици първи депутата от "Продължаваме промяната" Александър Дунчев, с което предизвика пореден коалиционен трус.

В редакцията на Lupa.bg обаче пристигна любопитен списък с имена, който доказва твърденията на народния избраник, че секторът е овладян от социалистите в почти цялата страна. А според нашите информатори това се правело с цел лично на вицепремиерката и председателка на БСП Корнелия Нинова да се осигури парламентарното представителство за Столетницата чрез контролиран вот при евентуални предсрочни избори. 

Само за последните няколко седмици са били направени следните назначения, при това в избирателния район на земеделския министър Иван Иванов - Шумен: 

Председател на Управителния съвет на Североизточното горско предприятие вече е Веселин Пенчев, който пък е и областен шеф на БСП там. 

Член на същия този УС е Ивайло Йорданов - заместникът на Пенчев, за когото се твърди, че е с отнети адвокатски права. А вътрешният контрол на предприятието е поет от общинаря на червените в града и член на тясното партийно ръководство пак там - Георги Георгиев. 

Какво се случва в "Кабиюк" - най-старото държавно предприятие в страната? 

Там шеф на конезавода и член е станал председателят на общинския съвет на БСП в Хитрино Десислав Десподов, за когото Lupa.bg и по-рано ви информира. А членове и контрольори, по негова заповед, са станали членове на изпълнителните бюра на партията в Шумен и Нови Пазар. За шеф на одита пък е бил назначен Любен Илиев, който също е част от ръководството на Столетницата в областния град. 

Междувременно директор на областната служба по земеделието е станал Борислав Стоянов, който ръководи комсомолците и беше кандидат за кмет. Баща му пък е шеф на общинския съвет на социалистите във Върбица и се твърди, че е крупен арендатор.