Корнелия Нинова събира гласове с мобилни урни

Новини
15:54 - 12 Февруари 2020
1702

Централната комисия за провеждане на избора на председател на БСП е определила правилата за избиране на комисии и образуване на секции, съобщиха от "Позитано" 20. 

Не по-късно от 20 март Общинските и районните съвети на БСП на свои заседания трябва да изберат Общинска (Районна) комисия за провеждане на избора за председател на БСП в състав от 7 членове. Не по-късно от 5 април трябва да бъдат избрани секционни избирателни комисии. Това реши ЦКПИ на редовното си заседание. В състава на комисиите могат да бъдат членове на партията с опит в провеждането на избори, членуващи в общопартийна организация в съответната община.

Според решението освен постоянни секции, урни ще има и в мобилни комисии, които ще обикалят труднодостъпните места в страната и ще обслужват членове на БСП с двигателни затруднения. 

Решенията и протоколите на комисиите се подписват от председателя и секретаря, с изключения на протокола с изборните резултати, под който слагат подпис всички членове на ОКПИ, РКПИ и СИК. Членовете на ЦКПИ са приели и задълженията на СИК. Членовете й осигуряват свободно и спокойно протичане на гласуването, преброяват гласовете и попълват протокола с резултатите от гласуването, предават протокола и бюлетините на ОКПИ (РКПИ), разглеждат жалбите и сигналите за нарушения. От своя страна, в изборния ден ЦКПИ се произнася с решение от един час от постъпването на жалба или сигнал и преди края на изборния ден.

Членовете на комисията са утвърдили и вида на кутията за гласуване, както и първия разяснителен клип за прекия избор на председател на БСП.

Снимка: Агнес Методиева