Корнелия оплю бюджета, направи се на ударена за втори мандат на Радев

Политика
18:48 - 27 Октомври 2020
7548
Корнелия оплю бюджета, направи се на ударена за втори мандат на Радев

Това е предизборен бюджет. Борисов си купува с всяко левче глас. Докога се дават 50 лв. за пенсионерите - до март. Защото тогава са изборите. Няма смисъл за доходите. Има грижа да се осигури спокойствие. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. За децата - и за семействата с високи доходите и за тези, които изнемогват. И това е само за една година. Защото догодина са изборите. Купуват се гласове без грижа за хората и икономиката.

В бюджета има само 300 млн. за икономиката. Не е ефективна и мярката 60 на 40. Страшен натиск и бухалка над бизнеса - за десет години назад те проверят  от НАП. Така реално не могат да получат тази помощ, обясни тя пред bTV.

Десет години все се отпускат пари за здравеопазването. Постигната ли е някои от целите. Затвориха се  болници. Сега има проблем с кадрите. От години имаме предложения, но те ги отхвърлят, каза още Нинова.

Ако продължаваме така, както действа Борисов, ще ни трябва всяка година дълг от 3,5 до 7 млрд. Този бюджет краде от бъдещето ни, посочи Нинова.

Тя отговори на въпрос, дали БСП ще издигне Румен Радев за втори мандат: Още е рано за издигане на президент. Имаме устав, ще има номинации. Ще постъпим така, каза Нинова.

Според лидера на БСП решенията на президента Радев са си негова отговорност и той трябва да си я носи.

"Където има съвпадение на позиции, сме го налагали... По много закони той е налагал вета. Там, където е имало противоречия, сме ги изразявали. Когато напуснахме парламента, Радев призова БСП да се върне в парламента. Тогава му казах да не се меси в партийните въпроси", каза още тя.