Корнелия сръфа Бойко: Г-н Борисов, не гледайте настрани, обяснете за съдебната реформа

Ще направите хаос и каша само с цел да спасите човека на първия ред, ядоса се соцлидерката

Новини
13:09 - 02 Юни 2023
5626
Корнелия сръфа Бойко: Г-н Борисов, не гледайте настрани, обяснете за съдебната реформа

Бойко Борисов да излезе и да обясни да депутатите каква съдебна реформа правят в парламента. Така соцлидерката Корнелия Нинова пак пришпори лидера на ГЕРБ от трибуната.

В момента депутатите гласуват промени в Закона за съдебната власт, направени от "Възраждане". Те не са подкрепени от правната комисия, но в зала някои от другите групи ги подкрепят. Според тях следствието ще бъде извадено от прокуратурата.

Нинова видя мнозинство между ГЕРБ и "Възраждане", което "пренаписва цялата стратегия на съдебната реформа", като обясни, че ПП и ДБ кимали срещу нея в знак на съгласие и ги призова да се включат и да кажат, че е права.

"Ще направите такъв хаос и такава каша очевидно само с една цел - на този човек от първия ред да му спасите кожата и имунитета. Ама резултатът за народа къде е?", попита соцлидерката. 
 
За достоверност, тя изчете цитати от обсъждането на промените: "Ние правим техническа поправка, а не редакционна, но предлагаме редакционната да стане техническа, а на мястото на редакционната - нова ал. 4а, вместо досегашната 4, алинеята отпада... не, не отпада, а да се чете по следния начин".

"Суетите се тук на първия ред, връщате гласувания, някой знае ли какво става в залата? Господин Борисов, гледате в другата посока, може ли да излезете и да ни обясните каква съдебна реформа правите в момента?", поиска Нинова. Според нея никой в залата не знае какво точно се гласува.

Нинова обвини ГЕРБ, че в правната комисия са отхвърлили текстовете, а сега ги подкрепят.

"Господин Петров в рамките на три минути шест пъти каза "Оттеглям, поддържам, оттеглям... поддържам". От всички страни на залата се чува "за", "против", "за", "против"... Така ли се прави съдебна реформа?", ядоса се шефката на БСП се Нинова, като вметна, че и децата вече знаят защо се правят тези промени.