Коронавирусът остави северноирландец в Благоевград

Треньорът на Пирин Уорън Фийни е в южния ни град, докато семейството му е в Белфаст

Спорт
17:50 - 26 Март 2020
2891
Коронавирусът остави северноирландец в Благоевград

Върлуващият коронавирус, който зарази над 480 000 души по света и стана причина за смъртта на повече от 22 000, раздели семейството на северноирландския треньор Уорън Фийни. Докато наставникът на "Пирин" е "заключен" в Благоевград, найблизките му остават в Белфаст, пише "Белфаст Телеграф".

"Семейството ми е добре в родния Белфаст, докато аз останах в България. Планът бе да дойдат в началото на април, но полетите бяха отменени. Много ми липсват и те, и кучето ни Майла", споделя Фийни.

"Хубавото е, че клубът има ресторант, но той предлага само определени храни. В България бързо предприеха нужните мерки и затвориха страната. Всички мачове бяха отменени, заведенията са затворени, градът "спи". Не можем да се разхождаме свободно, а за мен е шок да спазвам подобна социална дистанция. Но управлението е стриктно и тук има само 242 случая на заразени и трима починали, а страната е с над 7 млн. население", добавя треньорът.

Британецът пое амбициозния тим на "Пирин" Благоевград в средата на ноември 2019 г. В клуба, дал на футбола ни Димитър Бербатов, бившият северноирландски национал изпълнява ролята на класически мениджър, има последната дума по всички текущи въпроси, набелязва нови попълнения и води мачовете на отбора.

"Орлетата" заемат незавидното 10-то място във Втора лига и се намират в серия от пет мача без победа.