Коронавирусът отложи пътуването на Гидон Кремер до България

Солист на концерта на 1 октомври ще бъде Светлин Русев

Актуални новини
14:55 - 19 Септември 2020
1844
Коронавирусът отложи пътуването на Гидон Кремер до България

Заради усложнената обстановка и препоръките на латвийското правителство да не се пътува в чужбина, виртуозният цигулар Гидон Кремер бе принуден да вземе трудното решение да отложи двата си концерта в България за 2021 г., съобщиха от Софийската филхармония. Колегата му Светлин Русев е реагирал веднага и ще пристигне в София на 1 октомври, за да представи Концерт за цигулка, оп. 64 на Менделсон. Във втората част на вечерта ще звучи „Просветлена нощ" на Шьонберг. Диригент на концерта е маестро Найден Тодоров.

В току-що стартиралия сезон 2020/2021 на Софийската филхармония Гидон Кремер трябваше да изнесе не един, а два концерта с различни програми, които щяха да звучат под диригентството на Найден Тодоров и Джеймс Джъд - на 1 и 4 октомври. Билетите за първата дата ще важат без презаверка, а концерт на 4-ти няма да има. Който си е купил билет за него, също може да го използва за концерта на 1-ви с участието на именития български цигулар Светлин Русев.

Всички притежатели на билети за двете дати ще получат и бонус от Софийската филхармония – 2 билета от същата ценова категория за събитие на Софийската филхармония в зала „България" по избор. За целта трябва да представят билета и касовата бележка на касата на зала "България".

 
След като печели Първа награда в първото издание на широко известния днес Международен конкурс Сендай през май 2001 г., харизматичният виртуоз на цигулката Светлин Русев се радва на блестяща международна кариера, свързана с много от най-големите концертни зали по света, представят го от филхармонията. Свири на цигулка Stradivarius 1710 Camposelice, предоставена му от Музикалната фондация Nippon.