Коронавирусът пусна пипала в още три страни - Казахстан, Пакистан и Кения

Първият случай на нов вид коронавирусна инфекция беше открит и в Африка

Новини
11:23 - 13 Март 2020
3826
Коронавирусът пусна пипала в още три страни - Казахстан, Пакистан и Кения

Казахските лекари разкриха нов коронавирус при двама граждани на републиката, пристигнали от Германия, те са хоспитализирани в Алма-Ата. Това обяви в петък на брифинг министърът на здравеопазването на Казахстан Елжан Биртанов, предава ТАСС.

Първият случай на нов вид коронавирусна инфекция беше открит и в Кения. Това съобщи в петък кенийският вестник The Standard.

Става въпрос за жена, която се е завърнала в Найроби от Охайо, тя лети с прекачване в Лондон. "Правителството е взело предпазни мерки и наблюдава пациент, чието състояние се оценява като стабилно", цитира изданието министъра на здравеопазването на страната Мутахи Кагве.

Пакистанските власти потвърждават първата вътрешна инфекция с коронавирус. Това съобщи в петък говорителят на министъра на здравеопазването и социалното развитие на провинция Синд Меран Юсуф.

„Последният регистриран случай на коронавирус в страната е причинен от вторичен контакт“, каза Юсуф.

"52-годишният пациент пристигна в Синд от Исламабад преди два дни. Днес той е потвърден с диагнозата", добави тя.

Така броят на потвърдените случаи на коронавирусна инфекция в страната в петък възлиза на 21 души, от които 16 са в провинция Синд, по двама в Гилгит-Балтистан и Белуджистан, един случай е регистриран в Исламабад. Един човек се е възстановил в момента, останалите са в стабилно състояние.