Кошмар: 14-годишното момиче вече се е удавило, водолазите прекратиха акцията

Новини
21:42 - 13 Август 2019
7048
Кошмар: 14-годишното момиче вече се е удавило, водолазите прекратиха акцията

Екип от водолази се включи в издирването на непълнолетното момиче, което изчезна днес следобяд в бурното море на Централния плаж във Варна, съобщиха от МВР в морския град. Около 21 часа обаче акцията бе преустановена. Най-вероятно 14-годишното дете вече се е удавило, коментираха пред Lupa.bg спасители.

Сигналът за инцидента е подаден около 17 часа. Според първоначалната информация двама тийнейджъри са влезли във водата в района на Калните бани, въпреки червения флаг, като 14-годишно момиче изобщо не е успяло да излезе. Водата я задърпало навътре. Незабавно са предприети действия по издирването на хлапето, които обаче не дадоха резултат.

Служители на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са изразили готовност за включване в издирвателните действия в помощ на службите, отговорни за търсене и спасяване на море. Сформиран е екип от водолази, който вече е реализирал няколко спускания, за съжаление - без резултат.

С падането на вечерта, поради опасност за служителите на пожарната, операцията бе прекратена. При необходимост от съдействие в утрешния ден, при поискване от компетентните служби, действията на водолазите ще продължат. Ако изобщо има смисъл от това...