КОШМАР: Мария Календерска мина през ада на вируса

Само дебил може да поиска да иде на дискотека, ядосва се жената на Николай Бареков

Личности
18:20 - 24 Октомври 2020
24506
КОШМАР: Мария Календерска мина през ада на вируса

Корона кошмарът продължава да набира скорост - половинката на Николай Бареков също е преминала през ада на инфекциятаа. Журналистът и в момента е в изолация и се лекува, след като лепна заразата.

Оказа се, че жена му – Мария Календерска, две седмици се е борила с Covid-19, като челният сблъсък бил „брутален и безмилостен”, установи репортер на Lupa.bg.

На стената си във фейсбук Мария Календерска разказа цялата история. Публикуваме я без редакторска намеса:

Скъпи приятели, искам да ви споделя, че личната ми среща с Ковид беше брутална и безмилостна. През две болници, всички възможни симптоми и усложнения, лекарства, кислородна терапия и т.н.  Не ми се влиза в детайли просто. Чели сте ги някога за някого далечен. Или сте ги подминали, за да не се натоварвате. И аз правех така. Смятам се за позитивен и спокоен човек без излишни страхове. Просто това НЕ е застраховка.

Виждах децата си само на вайбър, без сила и дъх да им кажа “здрасти”...

Последствията по дробовете ми, които явно ще лекувам месеци още са неясни, защото живот и здраве, ще могат да ми направят скенер чак като родя. А рентген и магнитен резонанс с 6-месечното ми бебе вече минахме.

Повярвайте ми, че не искате да видите отделенията “Ковид” нито вие, нито вашите близки. Нито хората в спешното на приемане. И аз няма да пусна снимки, защото това не пожелавам да се вижда.

Искрено ви пожелавам да сте здрави! Дори никога да не се разболявате, а ако се разболеете, да минете възможно най-неусетно по този път.

А сега искам да ви кажа, че ако видите как работи медик с облеклата си, какви геройства вършат тези хора, трябва да сте пълен дебил, за да ви се ходи на дискотека!!!

И въпреки, че имам в листата си много малко приятели - всички, които смятам за умни, интелигентни и мислещи, от днес ще блокирам всеки, който е против затварянето на “животоспасяващите” барове и дискотеки!

Всеки отговаря първо за себе си, за близките си, оттам за обществото. И това е преди да искате от държавата!

Бог да ви пази!

P.S. Също безкрайно не на място бяха всички новини, които вървяха по телевизията за  нелепите политически награждавания, посещения, военни банкети и пр. Ако Президентът и Премиерът не могат да измислят по-смислено нещо за правене, ще предложа да облекат по един костюм и да минат само за 3 часа в Ковид отделение доброволно да почистят. Или просто останалата част от болницата, която също е се дезинфекцира. Не да раздават ордени под все още съмнителнен здравен статус. Защото преди да имам позитивен тест, имах 3бр негативни за 2дни. Струва ми се, че може да се случи на всеки.

P.S.S.

Може да съм малко емоционална, но за вървяла две седмици през Ада, мисля, че е допустимо.