КОШМАР! Три българчета се удавиха в Германия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Свят
00:47 - 22 Юни 2021
7980
КОШМАР! Три българчета се удавиха в Германия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Три момичета от български произход са се удавили в бурните води на река Рейн край германския град Дуисбург, съобщиха германските медии. Децата са изчезнали миналата сряда, най-голямото от тях - 17-годишно момиче, е извадено още същия ден. Този понеделник спасителни екипи откриха и телата на другите две девойки.

Инцидентът е станал на 16 юни вечерта в район до предградието Марксло, където живеели семействата на жертвите. Трите момичета - на 13, 14 и 17 години са влезли в реката на място, където според германските медии има пясъчен плаж. Преминаващ кораб обаче е направил по-големи вълни и момичетата са потънали. Най-голямото от тях е било извадено от спасителните екипи, но въпреки реанимационните действия е починало. Предполага се, че девойката е употребила алкохол.

В акцията по издирването на другите две деца са се включили над 160 спасители, полицаи, пожарникари, водолази, а реката е претърсвана, както с катери, така и с хеликоптери. Въпреки това телата на двете момичета не са открити 4 дни.

В петък говорител на полицията в Дуисбург съобщи, че няма шанс тийнейджърките да са оцелели, защото течението на Рейн е много мощно и бързо. Според местните власти скоростта на водата на моменти достига 12 км/ч., а вълните от преминаващите кораби правят плуването в реката опасно дори за опитни плувци.

Вчера от полицията в Дуисбург съобщиха, че в нидерландския участък на Рейн са били открити две тела, които са на 13-годишната Гергина и 14-годишната Жулиета. Според "Билд" 17-годишната Ели е тяхна братовчедка.

"Нямаме съмнения относно самоличността на откритите мъртви момичета. Близките им описаха дрехите и бижутата, които са носили, и описанията съвпадат с откритите вещи на удавниците. Разбира се, назначена е ДНК експертиза, а резултатите ще бъдат готови в края на седмицата", обясни говорителят на полицията в Дуисбург Щефан Хауш.