Кошмар в Lupa.bg: Трамвай прегази жена на "Алабин" (СНИМКИ)

Мотрисата излязла от релсите и се врязала в хората

Общество
12:35 - 12 Ноември 2019 (обновена)
10894
Кошмар в Lupa.bg: Трамвай прегази жена на "Алабин" (СНИМКИ)

Трамвай №10 прегази жена на столичната улица "Алабин". По първоначална информация мотрисата е излязла от релсите при завоя на ул. "Витоша" и се врязала в пешеходците, алармира читател на Lupa.bg. Засега е ясно, че жената е тежко ранена, вероятно е със счупени крака и е отведена в интензивното на "Пирогов".

Според първоначалната информация мотрисата минала на зелено, но и пострадалата дама пресякла кръстовището на зелено човече на светофара. Вероятно трагедията станала след проблем със стрелките на трамвая. "Първо дойде полицията, после пожарната, накрая и линейка", обясни очевидецът на Lupa.bg.

Ватманката също получила медицинска помощ, тъй като получила криза след трагедията.

Зам.-директорът на Столичния електротранспортрамвай Иво Василев обясни, че мотрисата е дерайлирала, след като ватманаката опитала ръчно да смени стрелката пред Съдебната палата. Тя можело да го направи и механично, но не е карала на ток, за да се възползва от функцията.

Василев посочи, че единият комплект колела тръгнал по едни релси, а другият - по други. Най-вероятната причината е, че трамваят се е движил с повече от 10 км/ч. Заради това машината се блъснала в тротоара, като пострадалата жена била блъсната от задницата.

По-късно през деня стана ясно, че ватманката на трамвая е говорела по телефона, когато той излезе от релсите.