Кошмар за Арсенал - артилеристите аут от Купата!

Втородивизионният Нотингам изхвърли лондончани от надпреварата още в третия кръг

Спорт
11:26 - 10 Януари 2022
1590
Кошмар за Арсенал - артилеристите аут от Купата!

Нотингам Форест поднесе една от големите изненади в третия кръг на ФА Къп. Втородивизионният тим с богата история и традиции отстрани Арсенал след минимална победа с 1:0.

В герой за „червените“ се превърна резервата Люис Грабън, който вкара единственото попадение в срещата десетина минути преди последния съдийски сигнал.

Двукратният европейски клубен шампион елиминира Арсенал за втори път в тази фаза от турнира в рамките на четири години. Нотингам стори това отново през 2018-а година – последният сезон от ерата Арсен Венгер.

Трябва да се отбележи, че мениджърът на „артилеристите“ Микел Артета не можеше да разчита на голям брой футболисти заради коронавирус, но едва ли феновете на лондончани ще приемат подобно оправдание.

В следващия кръг от турнира Нотингам отново ще има за съперник тим от Висшата лига – Лестър. Това отреди тегленият по-рано днес жребий.

Двубоят не стартира в особено високо темпо. През първата част головите възможности пред двете врати не бяха особено много на брой.

Половин час след началото Едуард Нкетия беше изведен на стрелкова позиция. Той пробва удар от движение, но неточно.

До почивката гостите продължаваха да владеят повече топката, но не успяха да застрашат противниковата врата.

През второто полувреме двата отбора вдигнаха оборотите, но не се виждаше как ще падне гол. В 54-тата минута Бернд Лено трябваше да се намесва решаващо. Стражът на лондончани отрази много опасен удар с глава на Филип Цинкернагел.

Четири минути по-късно Букайо Сака центрира към Нкетия, който стреля с глава, но отново неточно.

В 62-рата минута Джеймс Гарнър стреля директно от пряк свободен удар. Бернд Лено успя да се разтегне максимално, за да избие встрани. Топката летеше право към горния десен ъгъл на вратата.

Решаващият момент дойде в 83-тата минута, когато Нотингам стигна до гола и излезе напред в резултата. Грабън беше намерен в наказателното поле. Влезлият от пейката се измъкна от защитниците на Арсенал и прати топката в мрежата зад Лено.

До края опитите на Арсенал да стигне до изравнителен гол и да вкара мача в продължения бяха неуспешни.