Кошмар заради ковид с миската Валери Стефанова

Стил
12:44 - 28 Май 2021
4786
Кошмар заради ковид с миската Валери Стефанова

Актуалната ни носителка на титлата „Мисис България Вселена” Валери Стефанова разкри през какви перипетии и сложни ситуации се е наложило да премине, за да излети от България за Англия. А й се налага да лети почти всяка седмица в Европа заради работните си ангажименти.

Мерките, взети заради коронавирус пандемията се оказаха толкова нелогични, объркани и на моменти абсолютно неразбираеми, че на практика могат да объркат сериозни плановете на всеки, който не е запознат с всички нововъведения, пише show.blitz.

„Това, през което преминах, за да стигна до Англия, е, меко казано, абсурдно. Първо ми поискаха задължителния PCR тест, който да е направен 72 преди пътуването от българска лаборатория. След това на самото летище трябва да се попълни една форма от две страници – с всички лични данни и точен адрес, където ще се кара задължителната 10-дневна карантина след пристигане. Освен това ти искат и трети документ – така наречената форма за кацане, който трябва да подготвиш и заявиш предварително. В него да упоменеш точно в коя лаборатория си си правил теста, тъй като всъщност са нужни 2 PCR теста – единият на втория ден от пристигането, а другият – на 8-ия. След това резултатите от двата теста за събират и чак тогава, в случай че са негативни, си освободен от карантина. Всичките тези три документа трябва да са предварително подготвени", започва разказа си красавицата.

"Имаше много хора, които нямаше как да се оправят – не знаят език, не знаят кои лаборатории са национално одобрени и кои не. Хората се молеха буквално да бъдат допуснати, но ги отпратиха. Нямаше и кои да им помогне. И в крайна сметка, след като има толкова много изисквания, може би трябваше да има и някой, който да помага на хората, особено на по-възрастните, защото не всички разбират. А при пристигането в Англия никой не ми поиска българския PCR. После, когато обратно се връщам в България, пак трябва да мина през същото, така че кошмарът не свършва. И всичко това важи за всички, независимо дали са ваксинирани или не, дали имат имунизационен паспорт или не, всеки подложи на тези изисквания. И не на последно място – всичко струва пари, всеки тест и документ. Някакъв тотален абсурд е!", изумена е от ситуацията и случващото се на летищата красавицата.