Кошмарна волейболна загуба на България

Националите паднаха с 2:3 от Бразилия, след като водеха с 2:0, простиха се с надеждите за олимпиадата в Токио

Топ
23:46 - 11 Август 2019
8461
Кошмарна волейболна загуба на България

Националния отбор на България по волейбол дапусна трагична загуба от Бразилия в решителен сблъсък за квота на олимпиадата през 2020 г в Токио. Националите паднаха с 2:3, след като водеха с 2:0. Кошмарното поражение шокира хилядите зрители в зала „Конгресна“ във Варна. Мнозина от тях не можеха да повярват, че спортните им любимци допускат загуба в „спечелен“ мач, а някои даже обявиха за прокълната новоремонтираната зала.

Срещата започна много оспорвано и до първото техническо прекъсване при 8:7 за България, резултатът бе изравняван цели 7 пъти. Геймът се движеше точка за точка и накрая нашите го затвориха с 25:23 – 1:0 за България!

В началото на втората част националите ни показаха страхотна игра и поведоха с 3:0. Точно тогава обаме Тодор Скиримов получи тежка контузия и бе изнесен на ръце от игралното поле. Нашите се шокираха от травмата на съекипника си,но с воля спечелиха и втория гейм с 25:19 – 2:0 за България.

Волейболистите ни се раздадоха докрай, но тежката контузия на Скиримов, изнесен на ръце от игрището, сякаш разколеба вярата им в чудото - победа над Бразилия. Снимки: Спортал

След едно равенство в началото на третата част с чудесна атака на Мартин Атанасов България поведе с 3:1, а малко по-късно и със 7:3. Хиляди зрители вече предусещаха победата, но негативния обрат започна. Те иравниха до 10:10, България успя да стигне до 16:14, но след това последва драматичен мачбол с цели седем изравнявания. Не без късмет Бразилия взе гейма с 32:30 – 2:1.

През четвъртата част бразилците показаха много добра игра, като нашите им се противопоставиха до 15-ата точка. Олимпийските шампиони взеха гейма с 25:16 и изравниха резултата – 2:2

Петият решителен тайбрек започна добре за България – с две успешни атаки на Розалин Пенчев и Мартин Атанасов поведохме с 4:2, но нашите допуснаха изравняване при 4:4. След още едно равенство напред в резултата с две точки 7:5 излязоха бразилците. Все пак нашите намалиха изоставането до точка при 9:10. Бразилците обаче се разиграха и взеха петия гейм с 15:11 – победа на Бразилия с 3:2 и край на олимпийските надежди на България.