Кошмарни грешки закопаха ЦСКА срещу румънци

След 18 г. „червените“ загубиха на „Българска армия“ и са пред отпадане от евротурнирите

Спорт
22:14 - 27 Юли 2023
5257
Кошмарни грешки закопаха ЦСКА срещу румънци

ЦСКА загуби с 0:2 от румънския „Сепси“ 0:2 първия мач от 2-и предварителен кръг на Лигата на Конференциите и е пред отпадане още в началната фаза на евротурнирите. Освен конфузното поражение на ст. „Българска армия“, дошло след кошмарни грешки, „червените“ прекъснаха и серия от 18 г. без загуба на своя стадион.  За последно ЦСКА бе загубил в Европа на "Армията" през далечната 2005 г., когато отстъпи 0:1 на Хамбургер в турнира Купата на УЕФА.

ЦСКА изигра безобразно слаб мач срещу румънците и заслужено загуби, въпреки френетичната подкрепа на близо 12-хилядната публика. Головете паднаха през второто полувреме.

Резултатът откри Николае Паун в 66-а минута, след като Мено Кох не успя да изчисти топката по най-добрия начин и кълбото му бе откраднато. То стигна до Варга, който стреля. Бусато отрази, но изпусна топката и тя стигна до Николае Паун, който от няколко метра вкара за 0:1.

В 80-ата минута румънците удвоиха. Вратарят на ЦСКА излезе край тъча, за да пресече топката. Бразилският страж обаче се засуети. Играч на "Сепси" му отне топката и я пусна към Роналд Варга. Резервата с далече удар я прати за втори път в мрежата на "армейците".

Така ЦСКА ще трябва да се надява на чудо, за да продължи напред – „червените“ се нуждаят от победа с поне 2 гола в Румъния, което предвид показаното в днешния мач изглежда непосилна задача.

След поражението гневни фенове на ЦСКА поискаха обяснение от отбора и от треньора Саша Илич, но до сериозно напрежение не се стигна.