Коща при смяната на партньора: Ние вършим работа, другите се занимават със съдилища

Националният ни отбор сменя екипите през лятото на тази година

Топ
13:11 - 18 Януари 2023
1441
Коща при смяната на партньора: Ние вършим работа, другите се занимават със съдилища

Вицепрезидентът на БФС - Емил Костадинов, коментира решението на Апелативния съд, който отмени решенията на Софийски градски съд, взети на първа инстанция от 16-и юни 2022-а година, взети възоснова на жалби на аматьорския клуб Балкан (Варвара).

Жалбите бяха по шест точки, като Апелативният съд обезсилва решението на по-долната инстанция. Така на практика Апелативният съд потвърждава редовността на Конгреса на БФС от 12-и октомври 2021-а година и взетите на него решения.

„Не искам да коментирам кой какво е говорил. Искам да кажа, че ние, докато вършим някаква работа, другите се занимават със съдилища. Има юристи, които могат да говорят по този въпрос“, заяви Костадинов.

Преди това Българският футболен съюз обяви официално сътрудничеството си с италианския концерн “Макрон”. Договорът между двете страни е до 2028, като през лятото на тази година ще бъдат представени новите екипи на националния ни отбор. Те ще бъдат 3 на брой, като ще дебютират през юни.

На пресконференцията присъстваха и представители на италианската фирма, които заявиха, че отдавна са искали да работя с футболния ни съюз. Отделно от това те разкриха, че ще има цяла колекция от тренировъчни екипи и специален мърчъндайз, достъпен за феновете. Италианците разкриха, че се работи все още по дизайна на екипа, който по техни думи “ще бъде уникален”, но не издадоха повече подробности.

“Искам да благодаря на нашите партньори за желанието да се обвържат дългосрочно с нас. Явно те виждат потенциал в нашия футбол. Аз лично съм впечатлен от качеството, така че вярвам както футболистите, така и футболната общественост, ще бъдат доволни.

Наистина националната фланелка е тежка, тя винаги е била такава. Да се надяваме футболистите да усетят тежестта й, но да не се притесняват.

Благодаря още един път на предишните ни партньори, но се стигна до положението, че не свърши договора. Не постигнахме нова договорка и се разделихме. Нормално е да има промяна”, заяви вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов.

“Договорът с предишния ни партньор изтичаше в края на годината. Имахме възможност да преговаряме с други фирми през последните 6 месеца. Водехме разговор с доста компании, като повечето от тях сами ни търсеха. Водихме разговори както с най-популярните, така и с такива, които сега влизат на световния пазар. Първият ни контакт с “Макрон” бе преди години. Всички бяхме впечатлени от тяхната работа. Всички единодушно взехме решение да се обвържем и то за толкова толкова дълго с тази марка.

Бонус от страна на нашия партньор има за класиране на голям форум. Няма как да ви разкрия сумата, но сме доволни всички от нея. “Макрон” предложиха доста по-добри оферти и ние сме изключително доволни от предложеното”, заяви и заместник-председателят на БФС Христо Запрянов.