Косовският Балкани написа нова страница от историята на евротурнирите

С успеха си като гост на Сивасспор тимът записа първа победа за отбор от тази страна в мач от груповата фаза на надпреварите на УЕФА

Спорт
11:09 - 07 Октомври 2022
1835
Косовският Балкани написа нова страница от историята на евротурнирите

Косовският клуб Балкани записа историческа победа при гостуването си на турския Сивасспор от третия кръг на груповата фаза на Лигата на конференциите.

Гостите от Балкани спечелиха с 4:3 в драматичен мач и това бе първа победа за косовски отбор в мач от груповата фаза на европейските клубни турнири.

Мачът не започна добре за косовците. Улвестад вкара още в първата минута за турците, но последва обрат. Първо се разписа Тачи в 20-ата минута, а след това и Поток в 31-ата минута. В 66-ата минута Тачи асистира за гола на Кореница, а Балкани поведе с 3:1.

Сивасспор обаче се върна в мача. Йешилюрт се разписа в 75-ата за 2:3, а в добавеното време Ятабаре изравни за 3:3. Но това не беше краят. Красничи се разписа в 94-ата минута и по този начин донесе победата на Балкани.

В момента Балкани е на второ място в групата и има реални шансове да продължи напред в турнира.

В миналия кръг Балкани загуби от Славия Прага с 2:3, а в първия, също исторически за косовския футбол мач, завърши наравно с Клуж.