Костадин Ангелов избухна: Децата от ПП-ДБ не знаят какво правят

Коментарът на депутата от ГЕРБ бе по повод отстраняването на Росен Желязков от председателското място в парламента

Новини
19:11 - 27 Април 2024
3238
Костадин Ангелов избухна: Децата от ПП-ДБ не знаят какво правят

Рано е да говорим за коалиции. Зрелите политически формации говорят за тях след изборите. Това каза по НОВА депутатът от ГЕРБ-СДС Костадин Ангелов, попитан с кого би управлявала партията на Бойко Борисов след вота на 9 юни.

„Ние сме ясно ориентирана евроатлантическа партия и няма да отстъпим от ценностите си. Искаме България да бъде в Европейския съюз, в НАТО, Шенген и еврозоната”, подчерта народният представител. По думите му разговори могат да се водят с всяка партия, която изповядва тези ценности и има представителство в Народното събрание.  

Ангелов коментира и отстраняването на председателя на парламента Росен Желязков. Той го нарече „инфантилно поведение”. „Децата от ПП-ДБ, които не знаят какво правят, бяха използвани от проруските партии в НС”, смята депутатът от ГЕРБ-СДС.

Той засегна и темата за оставката на управителя на НЗОК. Според Ангелов тя е била оттеглена под натиск 30 минути преди старта на обсъждането ѝ в парламента. „Станимир Михайлов не беше управител на НЗОК, а секретарка на финансовия министър Асен Василев”, посочи народният представител.