Костадин Ангелов: Проф. Габровски е безспорен авторитет и може да се справи

Новини
19:15 - 05 Декември 2022
1501
Костадин Ангелов: Проф. Габровски е безспорен авторитет и може да се справи

Проф. Николай Габровски е номинацията на ГЕРБ-СДС за министър-председател. "Самият факт, че предлагаме безспорен авторитет в българската медицина е ясно доказателство, че ние ще направим всичко, което е необходимо, за да съставим кабинет", заяви в "Още от деня" проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ.

И подчерта, че за тях е важно България да има редовно правителство, защото то е гаранция за изход от всички кризи, които се натрупаха до момента.

Спрели са се на проф. Габровски, защото смятат, че може да се справи с тази нелека задача.

"Аз го познавам от много години, той е много диалогичен, много компромисен, разбира се не до степен без собствено мнение, с много твърда понякога позиция, може да взима бързи решения и то бързи решения в сложна и трудна ситуация", характеризира колегата си проф. Костадин Ангелов.

"Ако правителството, ръководено от проф. Габровски, бъде избрано, в рамките на по-малко от 30 дни Бойко Борисов в ролята на Меси ще реши проблема с мигрантската криза така, както го е правил до момента", подчерта проф. Ангелов.

На въпрос няма ли Бойко Борисов да дърпа задкулисно конците на този кабинет, Кодстадин Ангелов беше категоричен, че няма нищо задкулисно в ГЕРБ, всичко се случва пред погледа на всички в Народното събрание, публични решения на Изпълнителната комисия, с които запознаваме всички журналисти.