Костадинов: Да, бях в руското посолство, не ходя тайно в американското

Шефът на "Възраждане" ходил на прием и в полското представителство

Новини
17:39 - 09 Юни 2023
3626
Костадинов: Да, бях в руското посолство, не ходя тайно в американското

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов написа във Фейсбук страницата си, че е ходил на ежегодния дипломатически прием в руското посолство. Той посочва още, че преди две седмици е ходил в полското посолство на техния ежегоден дипломатически прием, а по-рано е имал официална среща с алжирската посланичка Байя Бенсмаил в парламента. Костадинов отбелязва, че след всяко такова събитие по протокол се прави официална снимка. По думите му тези приеми и срещи са публични, като на някои от тях присъстват стотици хора.

Костадинов коментира, че след участието му на приема евроатлантическата общност у нас най-накрая е намерила едно доказателство, че „Възраждане“ е проруска партия - една официална снимка с руската посланичка. "Истината обаче е, че всъщност ние сме проалжирска партия", пише той и добавя, че за доказателство прилага снимка от срещата с алжирския дипломат.

„Официално посещение на прием заедно с още 500 души веднъж в годината в руското посолство е едно, а ходене по три пъти в седмицата на тайни срещи в американското посолство е съвсем друго“, коментира лидерът на „Възраждане“. И посочва, че посещението на приема е проява на дипломатическо уважение към Русия.

По думите му Русия може да ни бъде само партньор и съюзник, както и Алжир. Костадинов посочва, че в момента Алжир е сред най-големите доставчици на газ за Европа (вкл. и втечнен газ).

Тържествен прием в навечерието на Деня на Русия се състоя в руското посолство в София, предаде вчера ТАСС. На събитието присъстваха лидери на политическа партия "Възраждане", както и български социалисти, ветерани, представители на много български обществени организации, на Българската православна църква, учени и културни дейци, посочи агенцията.