Костадинов: Няма танц между ПП-ДБ и "Възраждане"

Ако коалицията се опитва да вкара ГЕРБ и ДПС през задния вход, няма да стане, каза шефът на партията

Новини
08:26 - 09 Юли 2024
2073
Костадинов: Няма танц между ПП-ДБ и "Възраждане"

Костадин Костадинов заяви, че идеята на ПП-ДБ за техническо правителство е несъществуващ вариант. "Такова нещо няма, нека някой да ми обясни какво е.", иронизира лидерът на "Възраждане". 

Той уточни, че няма танц между "Възраждане" и парламентарната група на ПП-ДБ за съставяне на правителство с третия мандат. ПП-ДБ искат това, което иска и "Възраждане" - нормална държава. ПП-ДБ е само една от петте формации, като с БСП, ИТН и остатъците от "Величие" бихме могли да се разберем за едно общо управление, подчерта Костадин Костадинов.

Той се надява третият мандат да отиде при "Възраждане", за да могат да съставят правителство. Ключът в момента е в ПП-ДБ, изтъкна Костадинов. Той бе категоричен, че ако ПП-ДБ се опитват да вкарат ГЕРБ и ДПС през задния вход, нямало да им мине номерът.

Костадинов се разгневи заради снимката, която в понеделник бе качена в социалните мрежи от идеологът на "Величие" Ивелин Михайлов.

"Ние показахме как можем да смирим политическото его и да предприемем ходове, които в друга ситуация биха изглеждали дори невъзможни. Ясно заявихме, че третият мандат трябва да дойде при нас. Математиката може и да излезе, може и да не излезе. Зависи от разговорите", каза Костадин Костадинов.  

"Изключително е тъжно това, което се случи с "Величие". Идеята е да пада избирателната активност и разочароваха много своите избиратели. Нека не гледаме толкова социологията, най-точните резултати са от изборите и от референдума", допълни той.  

По думите на  Костадинов съществената разлика между „Възраждане“ и ПП-ДБ е външната политика.