Костадинов обяви Ваня Григорова за американски проект

Единствените, които могат да направят този проект, са собствениците на държавата от посолството, заяви лидерът на "Възраждане"

Новини
19:05 - 08 Ноември 2023
5818
Костадинов обяви Ваня Григорова за американски проект

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов призна, че една от основните причини да не подкрепят Ваня Григорова за кмет на София е, че са видяли, че тя е проект, създаден от американското посолство.

"Първо, не ни беше поискана подкрепа. Тя каза, че предпочита да разговаря с жителите, а не с партиите, което бе разкритикувано от Нинова. Може би този ход на Григорова е бил правилен, защото тя направи ръст на втори тур и загуби много малко", каза той в предаването "Лице в лице" по БТВ.

"Втората причина е, че в хода на самата кампания ние забелязахме класическите наченки на проект. Проект, какъвто в последните години сме виждали няколко такива създавани. Едно лице, на което му се създава изключително голям медиен комфорт, създава му се един добър медиен образ. С една много пищна медийна кампания. С хубава рекламна кампания по улиците на българските градове. В конкретния случай съсредоточено в столицата. Това го видяхме с "Продължаваме промяната", след това го видяхме с "Български възход". Сега трета поредна година го гледаме с кампанията на Ваня Григорова - безспорно много добра кампания в столицата. Но всичко това носи отличителните черти на поредния сглобен проект от някой политически инженер. Практиката е научила не само мен, но и всички нас, които следим и наблюдаваме политическите процеси в България, че

когато едно нещо прилича на проект, държи се като проект и говори като проект, значи е проект.

Точно поради тази причина единствените, които могат да направят този проект, са собствениците на държавата от посолството", каза той. 

"От кое посолство", попита водещата Цветанка Ризова.

"Е, в България има едно посолство, това е американското", отговори той.

"Е, има още едно, което още е силничко", коментира на свой ред Ризова.

"Кое е то?", попита с усмивка Костадинов и получи отговор: "Руското".

"Има руско посолство, ама останаха ли хора там. Те толкова изгониха от тях, че вече няма кой да им обира прахоляка вътре в сградата. Тук в България гоненето на руснаци стана национален спорт. Ние изгонихме руски журналисти, преди това и руски свещеници, правят се опити да се открадне и руската църква. Дали е такъв или не е такъв проект времето ще покаже. Плюс това тя в Общинския съвет ще има възможност да покаже своите добри идеи на дело. Аз й пожелавам успех. Там постът е отговорен, особено в столицата. От там ще се види вече дали има или няма такъв проект, но като гледам реакцията на Корнелия Нинова, която никак не е ласкава... И особено след вчерашното и днешното й изявление, където тя така доста сериозно я разкритикува по отношение на нейното отношение към БСП, защото се

получава така, че за пореден път сякаш виждаме БСП в ролята на донор на поредния проект.

От тази гледна точка като гледам и реакцията, очевидно е, че може би има някакви търкания. Оттук насетне това ще показва какво точно ще се случи", каза Костадинов.

"Казват, че тичаме по една и съща писта с Григорова. То това е идеята. Миналата година като създаваха проекта "Стефан Янев" казваха, че тичаме по една и съща писта, когато създаваха проекта ПП беше същата работа. Тогава хиляди хора ми пишеха, че трябва да подкрепя Петков и Василев, били свестни момчета, млади, подкрепяни от президента. Ние им обяснявахме тогава, че всъщност това е проект. Времето показа, че е така. Същото нещо показа и със Стефан Янев. Проверката на времето е много важна, защото ние съществуваме вече девета година, работим самостоятелно,

не сме имали дори една стотна от медийния комфорт, с който Ваня Григорова разполагаше.

Имаше безкритично отношение към нея. Нещо, което не сме виждали към нас", заяви още лидерът на "Възраждане".