Костовисти: Ген. Атанасов да си ходи, не става за лидер

Новини
18:30 - 29 Октомври 2019
3181
Костовисти: Ген. Атанасов да си ходи, не става за лидер

Тъмносини и бивши седесари, недоволни от слабите позиции на шефа на ДСБ ген. Атанасов зоват за оставката му, научи Lupa.bg. Макар че гневът към бившия шеф на НСО тлее отдавна в редиците на костовистите, след последната изява на генерала - липса на ясна позиция как да гласуват на балотаж неговите хора, оставката му все по-усилено се коментира.

След първия тур на местния вот, на който стана ясно, че балотаж ще има, тъмносините буквално изпаднаха в шах как да изразят позиция и с нетърпение чакаха председателят да зададе позицията. Вместо това, Атанасов обясни мъгляво, че техните симпатизанти са интелигентни, че всеки е свободен да гласува както прецени и дори не спомена да се гласува по съвест, като така не дори не успя да потопи мълвата, че ръководството на ДБ насочва своите да дадат глас за Мая Манолова. Кашата стана пълна, след като Радан Кънев разбуни кошера с екзотичното предложение Мая Манолова и Игнатов ад се откажат от втория тур, за да остане Борис Бонев срещу Йорданка Фандъкова.    

Заради липсата на твърда позиция, по-будните тъмносини са категорични, че генералът за лидер не става и трябва да се оттегли. „Един лидер е длъжен да бъде по-ясен към хората си и към симпатизантите”, бяха категорични хора от редиците на тъмносините.     

Срещу ген. Атанасов и Христо Иванов скочи и бившият СДС лидер Борис Марков.   

„Не може да си лидер на партия и да кажеш на избирателите си да гласуват по съвест. Дори в моментите, в които не можеш да повлияеш на вота им, пак се дава посока. Лидер, който не сочи пътя не е лидер. Ако лицемерната позиция на Христо Иванов остане, Борисов ще започне да говори на десните избиратели в София може да сте сигурни. Веднъж оставите ли го той да им говори директно, без десните лидери за посредници, мача свършва.

Ще последва съдбата на СДС, ще бъдат погълнати избирателите от ГЕРБ.”, предупреди Марков.
Той даде и още един съвет на костовистите: „

И е хубаво да запомните максимата, че избирателите са на този, за когото са гласували за последно. Няма такова нещо като “наши избиратели, но ги оставихме два три избора да си гласуват за когото искат”, заключи политикът.  

В същото време, сред недолюбващите генерала десебари отдавна зрее недоволство, че Атанасов е потънал в сянката на Христо Иванов, който отдавна е човекът, който има последната дума. Според недоволните тъмносини, някога дясната ръка на Иван Костов е претопил партията и я е направил придатък на „Да, България” и определено е олевил партията. Съмнения в дясното представителство на партията направи и новият общински съветник на СДС д-р Антон Койчев, който определи обединението като обединена левица. „Какво дясно има в тях, те не са десни”, заключи той.