Костя: Дори ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да се съберат, ще срутят държавата

Исканата оставка на Гешев цели "Промяната" да не подкрепи кабинет с мандата на ГЕРБ, смята шефът на "Възраждане"

Новини
15:33 - 12 Май 2023
1631
Костя: Дори ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да се съберат, ще срутят държавата

Костадин Костадинов отново направи мрачна прогноза за евентуалния бъдещ кабинет. Дори ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да се коалират, няма да има стабилно правителство и ще срутят държавата за пореден път, отсече шефът на "Възраждане".

Поисканата оставка на главния прокурор Иван Гешев е с цел да се отнемат козовете от ръцете на "Продължаваме промяната" - "Демократична България" да не могат да подкрепят правителство с мандата на ГЕРБ - това коментира лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в кулоарите на парламента. 

"Този въпрос трябва да бъде насочен към тях, защото е очевидно, че всичко това се прави с една много простичка цел - да се отнемат козовете от ръцете на "Продължаваме промяната" и "доносническа България" за това да не могат да подкрепят ГЕРБ", каза Костадинов. И попита какво ще правят "Демократична България", ако Гешев бъде освободен като главен прокурор, а паметникът на съветската армия бъде премахнат от центъра на София.

Според него ПП-ДБ няма да подкрепят ГЕРБ, защото знаят, че това ще доведе до тяхното "политическо самоубийство", понеже за избирателите им ГЕРБ е символ на мафията и завладяната държава, като по-застрашени от това са ПП. А най-доброто в ситуацията е да се отиде на нови избори.

"Няма как да има каквото и да е било съглашателство или колаборация между ГЕРБ и "Продължаваме промяната" и "Доносническа България" в този им вид, състав и парламент. Дори и да се случи, то ще бъде под формата на очеизваден чужд американски натиск, няма да доведе до стабилен кабинет. ще има много сериозни сблъсъци вътре в правителството, ритане по кокалчетата, сблъсъци под масата. Рано или късно това ще излезе на бял свят. В един момент това ще доведе и рефлектира до много тежки икономически и финансови положения в държавата, в резултат на което България ще се срути за пореден път", предрече Костадинов.