Костя иска доклад за "Мариците" до 10 дни

Има тотална неяснота какво се случва, заяви Искра Михайлова

Новини
11:42 - 18 Септември 2024
541
Костя иска доклад за "Мариците" до 10 дни

По искане на „Възраждане“ до 10 работни дни министърът на енергетиката Владимир Малинов трябва да представи подробна информация за случващото се с комплексите в Мариците и преговорите с ЕК за Зелената сделка. По-рано искането им бе подкрепено със 153 гласа в залата.

Искра Михайлова от „Възраждане“ коментира в парламентарните кулоари, че има тотална неяснота какво се случва. С решение на мнозинството в залата бе решено да получат отговори по 3 основни теми. Първата е какво се случва с отпусканата помощ от 250 млн. годишно. Втората – споразумението със синдикатите, което бе сключено след протестите миналия октомври, което според „Възраждане“ вече се нарушавало, включително и с новото юридическо лице, което да се разполага с терените.

Последната точка е как се изпълняват приетите от НС проекторешение и как се действа по преговорите с ЕК за Зелената сделка.

Михайлова се оплака, че вече няколко енергийни министри не им предоставят достатъчно информация. Вече трябваше да текат международни преговори и да се разисква как да е в полза на Зеления преход, но и на най засегнатите държави като България, добави депутатката.