Костя към ПП: Референдум за еврозоната и "не" на оръжия за Украйна

Новини
16:26 - 20 Декември 2022
1559
Костя към ПП: Референдум за еврозоната и "не" на оръжия за Украйна

Референдум за еврозоната и без оръжия за Украйна, американски изтребители и гориво за АЕЦ Козлодуй. Това са приоритетите, които "Възраждане" ще представят на акад. Николай Денков.

По-рано днес номинираният от "Продължаваме промяната" за премиер акад. Денков обяви, че е изпратил писма до всички парламентарни групи с искане да посочат приоритетите си за следващата година.

На първо място бихме се обърнали към тях да ни подкрепят в събирането на подписи в пленарната зала за свикването на референдум за членството на България в еврозоната. На второ място бихме ги потърсили да подкрепят нашето предложение до Конституционния съд за обявяване на решението за ратификация на договора с Украйна за предоставянето на оръжие за неконституционно.

На трето място ще поискаме заедно да отменим вече взетото решение за предоставяне на още близо 3 млрд. лева на САЩ за закупуване на нови американски чертежи на самолети. И на четвърто място ще искаме от тях да отменим решението за закупуване на опасно американско ядрено гориво за АЕЦ Козлодуй. Така лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов описа приоритетите за догодина в отговор на писмото на ПП.