Костя няма да води евролистата на "Възраждане"

Хората на Костадинов смятат, че ще успеят да вкарат 5-има в Европарламента

Новини
13:41 - 27 Март 2024
2508
Костя няма да води евролистата на "Възраждане"

Костадин Костадинов няма да е водач на листата на "Възраждане" за европейските избори на 9 юни. Това заяви депутатът от партията Димо Дренчев. "Очакваме да сме втора сила на евроизборите и да вкараме поне 5 евродепутати", каза Дренчев.

"Ние разчитаме на консервативната вълна, която ще залее цяла Европа и Европейския парламент. Когато сме вътре в ЕП с нашите съюзници и групата на "Идентичност и демокрация" да не допускаме еврозоната да се разширява в ущърб на съответните отделни страни, включително България", обясни депутатът.

По-рано днес брат му - Николай Дренчев, обяви пред журналисти в парламента, че той и останалите отцепници от "Възраждане" в парламента и Столичния общински съвет ще основат свой политически проект.

"Доколкото пътя им е разделен с Възраждане, те са свободни да правят каквото пожелаят", лаконичен бе Димо Дренчев.

"Прави се опит да се повтори един гръцки сценарий в България - да се манипулират данните макроикономическите показатели и България да бъде представена в по-добра светлина, за да бъдем приети в еврозоната, заобикаляйки критериите за инфлация и за дефицита", посочи депутатът.

"Ние имаме информация, че председателят на НСИ доц. Атанас Атанасов е разговарял за сваляне на цените с големите хранителни вериги, с монополите, с мобилните оператори с цел да се свалят цените и е оказван натиск по места в статистическия институт да бъдат манипулирани данните от статистиката", посочи той.

"Не съм сигурен, че Асен Василев е истински привърженик на еврозоната, действията му показват, че той не се стреми да вкара страната и по неговото министерстване няма да влезем там. Както знаете, датата 1 януари 2025 е напълно отпаднала, в момента говорим за средата на 2025 г., но според мен ще отидем и в края на следващата година", каза още той.