Костя строи ПП-ДБ: Защо те ще поставят условия на другите партии?

Или приемат нашите предложения, или отиваме на избори, отсече лидерът на "Възраждане"

Новини
08:34 - 17 Юли 2024
2020
Костя строи ПП-ДБ: Защо те ще поставят условия на другите партии?

Или „Продължаваме Промяната-Демократична България" приемат това, което „Възраждане" предлага, или отиваме на нови избори. Това е решението, заяви лидерът на партията Костадин Костадинов в сутрешния блок на Нова тв. 

Според него ПП-ДБ имат един депутат повече от партията му в 50-ото Народно събрание. „На базата на каква точно причина трябва да поставят условия на другите? От наша страна ние не поставяме условия, ние казваме, че ще подкрепим техните предложения – за които и ние говорим от години. Предлагаме референдуми, а не те да се обявят против еврото и лева", посочи Костадинов.

„Най-важното нещо е, че няма как да има борба с корупцията, ако няма върховенство на закона. А то, заедно с демократичното право на избор на всеки един от българските граждани, са погазвани системно последните 35 години", поясни той.

По думите на Костадинов коалицията има доста двойствено отношение. „Казват, че се борят с корупцията, а същевременно погазват демокрацията – с потъпкването на референдумите", твърди лидерът на „Възраждане".