Коул Палмър и неговата невероятна форма

Новата звезда на Челси има невероятната статистика

Спорт
17:43 - 03 Октомври 2024
2703
Коул Палмър и неговата невероятна форма

Нападателят на Челси Коул Палмър е в невероятна форма, откакто бе привлечен от Манчестър Сити срещу сумата от £40 милиона през 2023 г.

След една звездна първа кампания, в която отбеляза 22 гола в 33 мача във Висшата лига, 22-годишният футболист подписа удължаване на договора до 2033 г. през лятото и си осигури място в отбора на Англия за Европейското първенство.

Сега той отново стъпи на земята и стана първият играч във Висшата лига, отбелязал четири гола през първото полувреме при победата с 4:2 срещу Брайтън в събота – като бившото крило на Манчестър Юнайтед Джейдън Санчо направи три асистенции.

Палмър вече има шест гола от шест мача в лигата този сезон, така че ето някои от ключовите му статистики:

- Четирите гола на Палмър срещу Брайтън дойдоха от пет удара през първото полувреме, всичките в очертанията на вратата, и той имаше само 21 докосвания.

- След като успя да постигне само шест гола и две асистенции от 41 мача във всички турнири за Манчестър Сити, Палмър вече има 31 гола и 19 асистенции в 53 мача за Челси.

- Палмър има 42 гола във Висшата лига (голове и асистенции) от началото на миналия сезон, изравнявайки се с нападателя на Манчестър Сити Ерлинг Холанд в този период.

- Той вече отбеляза три хеттрика във Висшата лига, въпреки че има само 39 мача. Това е най-много за футболист на Челси в историята на клуба, заедно с Джими Флойд Хаселбанк, Дидие Дрогба и Франк Лампард.

- Палмър се присъединява към Лампард като единствените играчи с няколко мача с четири гола за Челси; той също вкара четири срещу Евертън през април, докато Лампард вкара четири срещу Дарби и Астън Вила.

- 20-минутният период за неговите четири гола срещу Брайтън е петият най-бърз от играч, отбелязал четири гола в историята на Висшата лига.

- Той е четвъртият играч във Висшата лига, който отбелязва четири гола в едно полувреме, но първият, който прави това през първото полувреме. Останалите, които отбелязаха през второто полувреме, са:

- Джърмейн Дефоу, 5 за Тотнъм срещу Уигън през ноември 2009 г.

- Серхио Агуеро, 4 за Манчестър Сити срещу Лестър през февруари 2018 г.

- Агуеро, 4 за Манчестър Сити срещу Нюкасъл през октомври 2015 г.

- Оле Гунар Солскяер, 4 за Манчестър Юнайтед срещу Нотингам Форест през февруари 1999 г.

- Палмър е вкарал 10 гола от 10 дузпи досега и се доближава до рекорда на Висшата лига от 15, държан от Мохамед Салах от Ливърпул.