Ковид-19 отложи метрото от "Овча купел" до "Красно село" за март 2021 г.

7 от техниците на "Сименс" са се разболели с новия коронавирус

Новини
18:51 - 02 Декември 2020
1649
Ковид-19 отложи метрото от "Овча купел" до "Красно село" за март 2021 г.

Пускането на метрото от столичния квартал "Красно село" до "Овча Купел" се отлага до март 2021-а година, стана ясно днес. "Метрополитен" ревизира плановете си за пускането на тези четири спирки по третия лъч до Нова година, както бе обявено през август при откриването на новата линия.

Оказва се, че епидемията от Ковид-19 e повалил значителна част от екипа на "Сименс", отговарящ за автомизацията на новите спирки по линията, което ще доведе и до отсрочка на плановете, заяви инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на "Метрополитен".

"Получихме вече три писма от "Сименс". Оказа се, че от 16 човека, работещи по автоматизацията на линията, останаха едва 9. Останалите са заразени с коронавирус и се лекуват. При тази ситуация няма кого да виним, вирусът е реалността ни и обърка плановете ни", посочи Братоев.

Става въпрос за 4-километровия участък, включващ четири спирки - "Красно село" - "Овча Купел" - "Мизия" - "Овча Купел 2". Инж. Братоев добави, че ситуацията с вируса ще забави пускането на участъка до средата на март 2021 г.

Както Lupa.bg съобщи по-рано днес, третият лъч на метрото въобще няма да работи на 12 и 13 декември, събота и неделя. Причината е, че тогава ще бъде свързана автоматизацията на пуснатите 8 спирки от него с четирите, които в момента се изграждат и пускането им вече се отлага за март.