Коя партия първа ще гушне ГЕРБ?

Топ
10:30 - 13 Август 2021
9844
Коя партия първа ще гушне ГЕРБ?

Бившият премиер употребяваше широк спектър от квалификации - тулупи, мисирки и т. н. И народът, и журналистите му се радваха на простотиите. Нарече и председателката на парламента от своята партия ПКП, макар и в частен разговор.

Сегашната зам.-председателка на парламента Таня Дончева разви парламентарния език с анималистични сравнения - нарече болонка председателката на парламента, от трибуната. Писах, че според мен това не е окей. И отдолу заваляха сърдити коментари към мен - "Е, не е ли болонка", "Те па тия от ИТН са много любезни", "Защо ги защитаваш" и т. н.

Не съм оптимист, че тези три (уж анти-ГЕРБ) партии, с целия патос на техните симпатизанти, са способни да съставят правителство. Те осуетиха възможността това да стане не само в този, а и в следващия парламент.

Нищо че Бабикян обяснява днес как щели да продължат да си говорят с ИТН. С езика, наложен от Борисов, се очаква разговорите да бъдат интересни и да радват народа. Тошко още не е почнал така от трибуната, но ги пише в този стил в Туитър.

А правителство вероятно ще има само с участието на ГЕРБ и ДПС. Само се чудя кой пръв ще се прегърне с Борисов от тези партии.

Коментар на журналиста Иван Бакалов във фейсбук