КПКОНПИ погна дясната ръка на Румен Спецов в НАП

Зам.-шефът на НАП Георги Димов е подал декларация с невярно съдържание, скрил тузарско „Ауди“ за 200 000 лв.

Новини
08:58 - 29 Септември 2022
12124
КПКОНПИ погна дясната ръка на Румен Спецов в НАП

КПКОНПИ е започнала данъчна ревизия на зам.-изпълнителният директор на приходната агенци НАП Георги Димов заради подадена от него декларация с невярно съдържание, научи Lupa.bg от свой източник от Антикорупционната комисия.

Според думите му, Георги Димов е бил уличен, че не е декларирал луксозна лимузина „Ауди“ А8 на стойност 195 000 лв., както и апартамент от 170 кв.м. в столичния кв. „Стрелбище“.

Данъчната ревизия, която експертите на КПКОНПИ ще извършат в следващите месеци срещу Георги Димов, обхваща период с 5-годишна давност.

Заместник-шефът на НАП Георги Димов не е декларирал луксозното си "Ауди" А8 и жилище  софийския ж.к. "Стрелбище"

Наскоро седмичникът „Уикенд“ писа, че Георги Димов и назначени от него служители от Главна дирекция „Фискален контрол“ са станали обект на разследване от страна на ДАНС, МВР и прокуратурата. Причина за това са подадените десетки сигнали за корупция и рекет в особено големи размери. Твърди се, че само за 2022 г.

Георги Димов е разписал връщането на ДДС на фирми със съмнителна дейност и документация в размер на 2,2 милиарда лева. Има данни, че немалка част от възстановеното неправомерно ДДС е в резултат на корупционна схема, в която участват Георги Димов и поне трима служители от отдел „Фискален контрол“.

Георги Димов встъпи в длъжност като заместник-диретор на НАП през пролетта на 2021 г, малко след като културистът Румен Спецов зае директорския пост в приходната агенция. Само преди месец Румен Спецов беше уволнен от служебния премиер Гълъб Донев, но дясната му ръка Димов запази мястото си. Той е излязъл в отпуск по болест и поради тази причина новият директор на НАП Борис Михайлов не може да му връчи заповедта за уволнение.