Край на коалицията "Обединени патриоти"

Войводите имали нова визия за патриотичното движение, вкарват граждани в листите

Новини
11:20 - 05 Февруари 2021
2512
Край на коалицията "Обединени патриоти"

ВМРО отива сама на парламентарните избори. Това съобщи официално организационният секретар на партията Юлиан Ангелов в кулоарите на парламента. Новината за самостоятелното явяване на войводите се чу още вчера, като стана ясно, че коалиция между НФСБ и ВМРО няма да има.   

Това решение е взето след желание на структурите на ВМРО.

Коалиционните партньори от НФСБ са уведомени за решението ни, благодарим за съвместната ни работа, която бе увенчана с множество успехи за България, допълни Ангелов.

Няма лоши отношения или напрежения и идеологически различия в коалицията "Обединени патриоти", категоричен бе съпредседателят на групата Искрен Веселинов. Истината е, че ВМРО се развива и ние имаме различна визия за развиване на патриотичното движение, която трябва да продължим сами, допълни той.

Идеята е патриотичното движение да се превърне в гражданска платформа, в която да изразяват мнението си всички, които бранят исконните български ценности. Ще привлекат политически и граждански организации. Немалка част от местата в листите ще са за гражданска квота. Целта ни е не просто да прескочим 4-процентовата бариера, но да направим патриотизма модерен и разбираем, допълни Веселинов.

Имаме писмо от КОД на Петър Москов, но не сме провели официална среща, обясни той.