Край на първия кръг от преговорите за съставяне на правителство

Новини
12:28 - 28 Ноември 2021
4445
Край на първия кръг от преговорите за съставяне на правителство

Край на първия кръг от преговорите между четирите партии в парламента, които ще опитат да съставят правителство. Разговорите за приоритети приключиха снощи с темата за външната политика на страната. Следват номинациите за министри, които да осъществят договорените вече политики.Позицията на България за Северна Македония и присъединяването й към Европейския съюз остава непроменена. А в бъдеще ще се търси по-засилен диалог.

Край на първия кръг от преговорите между четирите партии в парламента, които ще опитат да съставят правителство. Разговорите за приоритети приключиха снощи с темата за външната политика на страната. Следват номинациите за министри, които да осъществят договорените вече политики.

Позицията на България за Северна Македония и присъединяването й към Европейския съюз остава непроменена. А в бъдеще ще се търси по-засилен диалог.

Кирил Петков от „Продължаваме промяната” е уверен, че коалиционно споразумение ще бъде подписано и след 4 години България ще изглежда по различен начин.

От БСП и „Демократична България” дадоха зелена светлина за формирането на редовен кабинет. А от Вашингтон бившият финансов министър Симеон Дянков обяви в интервю за Марина Цекова, че не е проблем бюджетът за 2022 година да се приеме до края на януари, както се разбраха преговарящите партии.

От "Продължаваме промяната” определиха като конструктивен преговорния процес през цялата изминала седмица и потвърдиха целта си - 4-годипен управленски мандат.

„Нямаше тема, когато сложихме българския интерес, да не постигнем огромно съгласие. От тук нататък искам да пожелая на всички нас да изпълним тези точки с реални действие и повярвайте ми след 4 години България няма да изглежда по този начин”, заяви Кирил Петков.

Редовен кабинет ще има и според други партии.

"Повече оптимисти, че ще се състави редовен кабинет. Всички партии го заявихме, че искаме да го направим”, заяви Корнелия Нинова.