Край на сагата - Божигол подписва с Катаня

Искам да напиша голяма история с този клуб, признава българският нападател

Спорт
16:06 - 11 Февруари 2020
1607
Край на сагата - Божигол подписва с Катаня

Новият трансфер на Валери Божинов вече е факт - третодивизионният Катаня. Това ще бъде 16-ият клуб, за който роденият в Горна Оряховица футболист ще рита.

В момента Катаня се състезава в италианската Серия "С".

„Аз лично се разбрах с Катаня, благодарение на спортния директор на Парма Алесандро Лукарели. Брат му е треньор в Катаня. Така станаха нещата. Звъннаха ми и ме питаха дали имам желание да играя в Катаня. Катаня е голям клуб, отбор с традиции, с много големи фенове, има напрежение, което аз обичам. Искам да играя пред публика и фенове. По-хубаво от това няма. Отборът е в Серия С, но има амбиции и желание да се върне в Серия В“, коментира Божинов.

„Лично за себе си съм си поставил цел да напиша една голяма история с този клуб“, добави нападателят.

„Преди малко ми звънна треньорът Кристиано Лукарели, който ме попита дали утре следобед мога да бъда в Катаня за тренировката на отбора. Очаквам от клуба да ми пратят билети. Надявам се утре рано сутринта да тръгна за София и към обяд да съм в Сицилия“, допълни той.

„Четири седмици мисля, че се подготвих добре. Липсваше ми единствено игрова практика. Изиграх няколко мача по едно полувреме. Тук е моментът да благодаря на Септември и на г-н Чандъров, че ми позволи да направя подготовката с отбора, както и на г-н Радуканов, че той също се съгласи да бъда с отбора там“, продължи бившият футболист на Ювентус.

„Аз мисля, че помогнах много на този отбор с моите качества, като човек, като отношение, професионализъм, тренировки. Отборът има хубав колектив и мисля, че ще успее да се върне в елита. Пожелавам им го от сърце“, каза още Божигол.

„Всичко зависи от мен. Знам, че феновете на Катаня са като тези на Левски от гледна точка на това, че тези привърженици са много амбицирани и изискващи. Много фенове подкрепят отбора. Това е един много голям отбор в Италия. Отбор с традиции, който има голяма маса от фенове. Имам желание и амбиции за победи и успехи.“

„Левски е институция. Левски са феновете и хората“, завърши Валери Божинов.