Край на синята драма с листите: Млад юрист от СДС влиза в битката за Пловдив

Личности
14:40 - 26 Февруари 2021
8295
Край на синята драма с листите: Млад юрист от СДС влиза в битката за Пловдив

Драмата с пловдивската листа на коалицията ГЕРБ/СДС се разреши в полза на старите десни. След информацията, че в битката за някогашната синя крепост няма да има представител на "Раковски" 134, нещата се обърнаха и стана ясно, че в листата на голямата коалиция се включва младият политик Георги Липчев. 

Георги Липчев е кандидатът за народен представител на СДС в листата на ГЕРБ в Пловдив, обяви шефът на градската структура на партията Тони Симидчиева по повод твърденията, че сините няма да участват под тепетата със свой претендент за Народно събрание. 

Кандидатът на СДС обаче няма да е на шесто  избираемо място, както беше определено първоначално, уточни тя. 

Липчев е юрист, главен експерт в Министерството на икономиката и бивш шеф на младежката структура в града.

По-рано тръгна информацията, че от листите на голямата коалиция с ГЕРБ в Пловдив липсва представител на СДС. Седесари обясниха пред Lupa.bg, че принципно не е имало договорки за участието на бившия син лидер Пламен Юруков в списъците, каквато информация изтече в медиите. 

Стана ясно обаче, че кандидат-депутат от СДС ще има и в листата на коалицията в Пловдив-област- Йордан Кръстанов, който е член  на НИС на синята партия. Там сигурният водач на листата е Дани Каназирева.  

Шести в списъка на листата на ГЕРБ/СДС ще бъде председателят на пловдивския общински съвет Александър Държиков, но депутатското място не му е никак сигурно, при положение, че е след 5-о място. 

Депутатската банка на общинар №1 обаче е почти сигурна, ако премиерът Борисов, който е водач и в 25-и МИР в София реши да влезе от столицата.

На 7-о място в Пловдив е социалната шефка Надя Танева, а осмото - за зам.-кмета по културата Пламен Панов. 

В листата на някога синия Пловдив, втори след Борисов е кметът Иван Тотев, трети е бизнесменът и юрист Радомир Чолаков, четвърти е Вежди Рашидов, а пети - Спас Гърневски.