КРАЙ: Нинова се отказа да мъдри кабинет с ГЕРБ, отменя пленума?

Страх от Гешев заради тайни сделки за оръжията за Украйна в правителството "Петков" тресял "Позитано" 20

Политика
16:19 - 15 Май 2023
6114
КРАЙ: Нинова се отказа да мъдри кабинет с ГЕРБ, отменя пленума?

Соцшефката Корнелия Нинова няма да свиква никакво вътрешнопартийно допитване под формата на Национален съвет за евентуалната подкрепа в пленарната зала на експертно правителство начело с проектопремиерката на ГЕРБ Мария Габриел и отменя насрочното за утре заседание на пленума, информираха източници на Lupa.bg минути преди официално да оповести решението на Изпълнителното си бюро Нинова. 

По наша информация тя се е отказала да участва в бъдещи преговори за общо управление с ГЕРБ и евентуално ДПС и ИТН след серията взривове, нанесени върху държавата от прокуратурата и разкритията, дошли от взаимните обвинения между Иван Гешев и Борислав Сарафов.

В тях бяха намесени и имената на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, и на ДПС, а имаше намеци и за разговори, натиск, оказван от ПГ на ГЕРБ чрез Десислава Атанасова. 

Според отлично осведомените ни хора на "Позитано" 20 обаче се възцарил страх заради намеренията на Гешев да разкрие записи.

За Нинова, например, не било ясно дали той не държи разкрития по разработки, стигнали до него, за оръжейните сделки и експорт, осъществени по времето, когато именно тя бе вицепремиер, министър на икономиката и индустрията, а като такава - и принципал на комисията за контрол на износа на оръжия.