Край с кариерата на Тото от „СкандаУ”

Рапърът остана без приходи буквално за дни, всички спонсори се отказаха от него

Шоу
11:32 - 16 Август 2023
189582
Край с кариерата на Тото от „СкандаУ”

Кариерата на Йонислав Йотов, по-известен като Тото от „СкандаУ”, се срина за броени часове. Рапърът, нашумял с участието си във „ВИП Брадър” преди няколко години, остана без участия и мощните си спонсори след изцепката с Тити Папазов в предаването му, което се излъчва по интернет (т.нар. подкаст). Първо хотел във Велинград, където трябваше да се проведат следващите снимки за предаването на Тото с публика, съобщи, че са отменени проявите и парите за билетите ще бъдат връщани до края на август. В социалните мрежи веднага заваляха поздравления за хотела, че реагира адекватно на ситуацията.

Припомняме, че в подкаста „При ТоТо” Тити разказа, че в ученическите си години е имал интимна връзка с 16-годишно момиче, което 3 дни, след като се разделили, му изневерило с негов много близък приятел. За да я „накаже”, Папазов опитал да остриже косата на момичето – това призна самият той. Тъй като тя се дърпала, Тити направил дупки в косата й. „Беше вечерта. Обаждам се на Гергана. „Възпитателно” й дадох съвет как да контролираш нагона си. Шест месеца след нашата забрана има инкубационен период. Единственото нещо, което може да се случи, е да те подстрижа. Започна процесът на подстригване. Тя започна да се бори неистово за косата си”, разказва Тити в клипа. Зрителите останаха втрещени, че така свободно се говори за насилие над жени и в цялата зала, където се записва предаването, се чува смях.

Тото и Тити

Клипът с интервюто с Тити Папазов съвпадна със скандала с насилника от Стара Загора, който наряза с макетно ножче и подстрига косата на 18-годишната Дебора. 400-те шева, направени след зверството, бяха определени от експертизата и съда като „лека телесна повреда”, което предизвика вълна от възмущение и масови протести под надслов „Нито една повече”. Клипът на Тото с Тити имаше 280 000 гледания, като точният брой вече няма как да се види, тъй като видеото е изтрито. На 1000 гледания рапърът печели по 5 лв. Изчисления на „Уикенд” показват, че Йонислав Йотов е лапнал 1400 лева само от зрителите на клипа с Константин Папазов. Хората се възмутиха обаче повече на поведението на Тото, който не спираше да се хили сеирджийски. Хейтът не спря и дори стигна до призиви към рекламодателите да оттеглят подкрепата си за интернет предаването на закръгления врачанин.

Само няколко дни по-късно и това не закъсня. На 2 август вероятно най-щедрият рекламодател на Тото – „Пепси България”, който работи с него от 2020 г., свали рекламите си с него. Оттам съобщиха, че не могат да предоставят трибуна на поведение, което не показва толерантност или насърчава тормоза и насилието.

„Тюламор Дю“ също му обърнаха гръб. В социалните медии от алкохолната марка написаха, че прекратяват партньорството си с Тото. Така един по един спонсорите започнаха да се отказват от услугите на певеца от „СкандаУ“, който от няколко дни се покри. Според негови колеги той е изпаднал в жестока депресия след масовата реакция и на публиката, и на спонсорите. Засега бе отложен само един концерт на групата в Созопол, но в този курорт предстои и друга изява. Участията във Варна, Видин и Девня също не бяха отложени до редакционното приключване на броя.

Има два варианта за по-нататъшното развитие на случая, коментират пред „Уикенд” хора от шоубизнеса. Единият е скандалът да засили интереса към проявите на Тото и групата му „СкандаУ“. А другият е на тези концерти да има засилено присъствие на недружелюбно настроени хора към врачанина. Което пък може да доведе до безредици.

Жената на Йонислав първа скочи да го брани, защото видя, че кранчето с парите може да секне. Кристин Йотова написа как Тото е много добър баща и съпруг. Колко е достоен, как би направил всичко за семейството си и колко добре се държи с нея, не че хората ги интересува. Младата блондинка явно не може да направи разлика между Йонислав вкъщи и Йонислав в ютуб. Хората го обвиняват за държанието в канала му, не за отношението му към семейството. Кристин уж има висше за ПР от НБУ, но доста е скарана с правописа и пунктуацията, защото текстът й бъкаше от правописни и технически грешки. Разбира се, тя ще се оправдае с бързане, но „Уикенд” и друг път е публикувал нейни неграмотни бисери. Красавицата работи като танцьорка и е по-добре да си остане в това поприще, а да не се насочва към пиара, където едва ли има нужда от поредната неособено грамотна особа. Мисълта на момичето не тече гладко, но пък тя компенсира с красота. Затова си е взела и Тото, който също не е корифей на мисълта. Хората учат с години, за да са журналисти или актьори и да водят шоу, а рапърът с едно „кажи честно, брат“ си кара от няколко години и успешно води предаването си.

Андреа Банда Банда също взе отношение за Тото, жена му и темата с насилието. Бившата панелистка от „На кафе” разкри, че с булката на Йонислав били в една онлайн група и била потресена колко невежа и нагла била Кристин. Не стана ясно в коя група са били заедно, но мнението й за русата девойка не е положително.

„Можеш да говориш каквото искаш, това не е телевизия”, казваше рапърът на гостите си, които напиваше с уиски. Има клипове с видимо пияни гости и водещ.

В подкаста му са участвали Киро Брейка - доказан сводник на българки в Испания, и Ванко 1 - доказан и осъден сводник от Пловдив. Често последователите на Тото са му казвали да преразгледа списъка си с гости, защото интервюира хора, които никак не дават добър пример на подрастващите.

Печели поне по 80 000 лева месечно

Тото се оказа една от най-добре печелещите родни знаменитости и на месец прибира поне 80 000 лева, установи „Уикенд”. За приходите му можем да съдим на първо място по собствените му думи, тъй като той често си позволява непремерени изказвания, парадирайки с парите си досущ като мутра от 90-те години на миналия век. През 2017 г., малко след като спечели „ВИП Брадър”, младокът изчисли, че за последните три месеца е изкарал 2 милиона лева. 

Тогава това звучеше като изхвърляне, тъй като заедно с дуетната си половинка Лъчо брадатият певец прибираше по едва 1000 лева на участие. Сега тарифата му е скочила 6 пъти, а според злите езици рекордът му е 17 000 лева, за да ощастливят абитуриентския бал на невръстна мутреса.

Гешев го брани

Засега зад Тото застават единствено жена му и бившият главен прокурор Иван Гешев, който го брани от нападките и дори се предложи за негов следващ гост.

„Съсипвайки живота му, вие не сте по-малки изроди от този, който наряза момичето”, написа младата му съпруга Кристин Йотова в дълъг и емоционален пост в негова защита във фейсбук.

А Гешев обяви, че с удоволствие би бил един от гостите в подкаста му, наричайки хейта срещу Тото „безумна вендета”. „Кой би се осмелил да му гостува сега, когато всички се нахвърлят върху него? Аз бих. Защото нека да сме наясно - не Тото държеше макетното ножче и не той носи отговорността за този случай на насилие. И че насилието си е насилие и не може да се разделя по какъвто и да е политкоректен признак на търпимо или нетърпимо”, написа Гешев също в дълъг пост в социалните мрежи.