Кралете удариха шампиона

Спорт
11:56 - 09 Ноември 2023
2945
Кралете удариха шампиона

Лос Анджелис Кингс записа четвъртата си поредна победа в Националната хокейна лига на САЩ и Канада, след като в дербито на Тихоокеанската дивизия се наложи с 4:1 над шампиона Вегас Голдън Найтс като гост.

"Кралете" постигнаха седма поредна победа далеч от дома, а мачът бе по-специален за капитана им Анже Копитар. Словенецът оформи крайния резултат 12 секунди преди края, а голът бе под номер 400 за него в НХЛ.

Двубоят "Т-Мобайл Арена" в Лас Вегас не предложи нито един гол в първите 30 минути. Гостите от Лос Анджелис обаче успяха да се разпишат в 12-ата минута на втория период чрез Адриан Кемпе, а малко след него Тревър Мур покачи на 2:0.

Пиер-Люк Дюбоа вкара за 3:0 в третат минута на третия период, а единственото попадение за "рицарите" дойде пет минути преди края на мача и бе дело на Уилям Карлсон. В заключителните секунди Копитар сложи точка на спора с точен изстрел на празна врата.

В класирането Вегас остава лидер в Тихоокеанската дивизия с 23 точки. "Рицарите" започнаха сезона с 11 успеха в първите си 12 мача, но в момента са в серия от две последователни загуби. Лос Анджелис Кингс е на трето място с 18 точки, но и два изиграни мача по-малко от шампионите.

Гостите регистрираха победи и в другите два мача от НХЛ, изиграни тази нощ. Във Вашингтон местният тим Кепиталс отстъпи с 3:4 на финалиста за купа "Стенли" Флорида Пантърс след продължение.

В канадското дерби Отава Сенатърс победи Торонто Мейпъл Лийфс с 6:3.